Hlavní obsah
Lidé a společnost

Oskar Hes bude mít ve StarDance výhodu: Je synem slavného tanečníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tan Danh / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

StarDance je vždy plná překvapení. A tak nám i letošní řada minimálně jedno překvapení přinese. Na podzim se totiž o titul krále tanečního parketu utká i mladý Oskar Hes, vycházející hvězda českého filmu.

Článek

Oskara Hese je možné vídat na televizních obrazovkách a na plátnech kinosálů čím dál častěji. Z nadějného herce se stává velká filmová hvězda. Svědčí o tom i úspěch, kterého se mu dostalo za snímek Bratři, v němž ztvárnil hlavní roli jednoho z Mašínů. Oskar Hes už si ale i před tímto snímkem zahrál v několika úspěšných filmech. Nedávno ho televizní diváci mohli vidět v nové řadě úspěšného kriminálního seriálu Kriminálka Anděl nebo v třídílné minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje.

Ujal se i poměrně složitého úkolu a v jedné z epizod druhé řady seriálu Iveta, který vypráví příběh o princezně českého popu Ivetě Bartošové, ztvárnil jednu ze zpěvaččiných lásek. Role Rudolfa Hrušínského nejmladšího mu dokonale sedla.

I přes poměrně velké úspěchy ve filmové a seriálové branži oslavil Oskar Hes v prosince teprve své 25. narozeniny. V současné době má sice partnerku, s tou ale nežije. Pojí ho totiž velké přátelství a doslova bratrský vztah s dalším velmi talentovaným a úspěšným hercem Janem Nedbalem, se kterým žije ve společném bytě. Společně s nimi bydlí i Nedbalova partnerka.

Jan Nedbal zazářil už ve čtyřdílném dramatu o životě spisovatelky Boženy Němcové, kde skvěle ztvárnil postavu Václava Bolemíra Nebeského, velmi osobité bylo ale i jeho ztvárnění uvězněného Tomáš Tomana v seriálu Matematika zločinu natočeného na základě skutečného případu. Naposledy jsme ho mohli vidět ve filmu Bratři po boku jeho dobrého přítele Oskara Hese. Nedbal totiž ztvárnil druhého z Mašínů.

Přestože je Hes o více než 8 let mladší než Nedbal, prožívá nyní úspěšnější období právě mladší z obou přátel. A nyní dostal i nabídku na účast v oblíbené taneční soutěži, kterou už mnoho let vysílá Česká televize. A mohl by být dokonce jedním z favoritů celé řady.

Otcem Oskara Hese byl totiž tanečník a muzikálový choreograf, který stál i za tak úspěšným projektem jako byl například muzikál Dracula, připravoval ale i další muzikály Karla Svobody, Monte Cristo a Golem. Je řeč o Richardu Hesovi. Zakladateli legendární taneční skupiny UNO, které vznikla již téměř před 40 lety.

Oskar Hes tak bude mít jistě v odborné porotě StarDance zastání, neboť jeden z porotců, Richard Genzer, byl dlouhé roky členem této taneční skupiny. Po otci, který tento svět opustil již před 10 lety, tak mohl Oskar Hes zdědit nejen cit pro hudbu, ale i vlohy pro samotný tanec. Pro ostatní soutěžící by tedy mohl být velkou hrozbou. To vše se ale na podzim v novém ročníku StarDance dozvíme.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jan Nedbal
Richard Hes

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz