Hlavní obsah
Lidé a společnost

Osudové ženy Joffreye z Angeliky: Udržoval vztah s mladou dívkou, další partnerku mu vzala nehoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Inconnu / Wikipedia Commons / volné dílo

Robert Hossein

Kdo by si nevzpomněl na slavného hraběte s jizvou na tváři, kterého se snažil zbavit i samotný král Francie, aby měl volnou cestu k jeho krásné ženě Angelice. Joffrey de Peyraca ztvárnil Robert Hossein, který nás před třemi lety opustil.

Článek

Robert Hossein se narodil roku 1927. Přestože byl občanem Francie, jeho otec pocházel z Ázerbájdžánu a byl hudebním skladatelem. Matka se narodila v Besarábii, která dnes již neexistuje a její území je rozděleno mezi Moldavsko a Ukrajinu.

Rozhodně nejslavnější filmovou rolí, kterou kdy ztvárnil, byla role hraběte Joffrey de Peyraca v sérii pěti filmů o krásné Angelice. Za svůj život poznal Hossein čtyři osudové dívky, jeho vztahy se ale ne vždy setkávaly s pochopením. Herec totiž miloval velmi mladé dívky.

Svou první velkou lásku našel v roce 1955. Byla jí Marina Vlady. Jemu bylo v té době 28 let a jí jen 17. Brzy spolu začali žít. Následovala svatba a narození dvou synů, přestože ten druhý se narodil až po rozvodu. Jejich vztah totiž nevydržel Hosseinovu neustálou potřebu mít Marinu nablízku. Nejprve z ní udělal svou sekretářku, následně pak i kuchařku a osobní řidičku. Rozešli se ale v dobrém a zůstali přáteli po zbytek života.

Když bylo Hosseinovi 35 let, poznal další osudovou ženu Carolinne Eliacheff. Jenže z toho byl velký skandál. Nejen, že hercova vyvolená, byla dcerou francouzského ministra, byla navíc extrémně mladá. V době, kdy spolu začali chodit, jí bylo 14 let. Všechno stálo proti nim, ale oni byli odhodlaní, že se své lásky nevzdají.

Svatba se uskutečnila o rok později, kdy bylo Carolinne pouhých 15 let. Aby se předešlo ještě většímu skandálu, slíbila Hosseinova nová žena, že bude pokračovat ve svých studiích. Po letech se z ní stala slavná psychoanalytička. Jenže to už s Hosseinem dávno nebyla. Manželství jim vydrželo jen dva roky.

Když byl herec podruhé rozvedený, začal ještě při natáčení Angeliky pokukovat po své kolegyni Michèle Mercier. Ta ale jeho svodům odolala. Jeho třetí partnerkou se nakonec stala herečka Michele Watrin, které byla v té době už dávno plnoletá. Brzy ale zahynula na následky tragické dopravní nehody, když jí bylo 24 let.

Teprve po smrti své třetí partnerky našel Hossein ženu, se kterou strávil zbytek života. Byla to o 20 let mladší herečka Candice Patou, vzali se v Remeši v roce 1976. Prožili spolu tak 44 let společného života.

Konec přišel v roce 2020, kdy se herec při hospitalizaci v nemocnici nakazil koronavirem. Na jeho následky pak zemřel den po svých 93. narozeninách. Pro Francouze však zůstal legendou, kterou dodnes zbožnují zejména kvůli jeho roli Jofrrey de Peyraca v romantických filmech o Angelice, ale i díky dalším filmovým rolím, kterými se nesmazatelně zapsat do historie francouzského filmu.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz