Hlavní obsah
Umění a zábava

Památné selfie Emmy Smetana, její podivný rozhovor o hmyzu a urážení zemřelé zpěvačky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Emma Smetana je tak trochu kontroverzní postavou českého šoubyznysu. Přesto ona sama ze své umělecké branže zkusila snad všechno, co se dá. Byla reportérkou, moderátorkou, zpěvačkou i herečkou.

Článek

Možná to nevíte, ale Emma Smetana je velmi vzdělaná žena, která studovala francouzské lyceum v Praze, vysokoškolská studia pak absolvovala v Dijonu a v Paříži. Naučila se tak nejen francouzsky, ale i anglicky, německy a španělsky. Už při škole ale začala pracovat jako asistentka na Úřadu vlády ČR v době vlády Mirka Topolánka. Když ale byla Topolánkova vláda nahrazena Fischerovou úřednickou vládou, Smetana se přesunula do Evropského parlamentu v Bruselu, kde byla stážistkou ČSSD.

Pak už ji čekala kariéra v médiích. Než se z ní ale stala reportérka, mohli jsme ji na televizi Nova vidět v předpovědi počasí. Teprve pak přišla nabídka ze zpravodajství. Mezi roky 2012 až 2016 dokonce moderovala polední a odpolední zprávy. Jenže kvůli dlouhodobým konfliktům s kolegy a nadřízenými dostala Smetana výpověď, načež se kvůli tomu soudila. Soud ale její žalobu zamítl.

A tak Emma Smetana začala zkoušet všechno, co se dá. Začala zpívat. Většina jejích písní je v anglickém nebo francouzském jazyce, některé skladby nazpívala i se svým partnerem Jordanem Hajem. Zkoušela ale i hrát. Zahrála si v propadáku TV Prima Eliška a Damián, kde ztvárnila hlavní roli Elišky Mlynářové. Diváci tehdy její herecký výkon odsoudili a seriál se potýkal s velmi nízkou sledovaností. A to stále není všechno. Smetana se také dostala k moderování rozhovorů na zpravodajské internetové televizi DVTV.

Právě z dob jejího účinkování v DVTV pochází i její rozhovor s biologem z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy Davidem Štorchem. Záznam rozhovoru se brzy stal virálním videem. Smetana v něm totiž ukazuje, že matematika není zrovna její silnou stránkou. Pokud každý rok vymře polovina některého živočišného druhu, další rok polovina z té poloviny a tak dále, znamená to, že se sice populace takového druhu bude snižovat, nikdy však nedojde k jeho úplnému vyhubení. Jde pouze o exponenciální úbytek. Tak přesně tohle se jí profesor Štorch snažil vysvětlit. Smetana si ale trvala na svém.

Čili nějaký geniální matematik by to ale spočítal, a tak jako tak to vede k nule, nebo ne?
Emma Smetana (rozhovor s Davidem Štorchem na DVTV)

Emma Smetana v současné době vyvolává kontroverze mezi českými fanoušky zejména v souvislosti s jejím partnerským vztahem s Jordanem Hajem. V minulosti ale českou společnost doslova pobouřila v souvislosti s tragickým požárem katedrály Notre-Dame v Paříži, ke kterému došlo v roce 2019. Emma Smetana byla tehdy shodou okolností v Paříži a nenapadlo ji nic lepšího, než si s hořící katedrálou udělat selfie, na kterém se tváří velmi zasmušile.

Ve stejném roce na sebe Smetana upozornila i ostrou kritikou zesnulé zpěvačky Věry Bílé. A to jen pár hodin po její smrti. Tehdy ji kritizovala za zničující krátkozrakost, hloupost, nespolehlivost a lenost. Dokonce vyjádřila přání, aby se v nebi nesešla s jejím zesnulým otcem.

Emma Smetana tak stále zůstává velmi kontroverzní mediálně známou osobností. Na Instagramu ji sice sleduje více jak 100 tisíc sledujících, těžko však soudit, kdo je jejím skutečným fanouškem a kdo ji sleduje jen proto, aby viděl, jakého faux pas se dopustí zase příště.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz