Hlavní obsah
Zdraví

Poslední kapka patří do kalhot: Ženy to stále rozčiluje, ale muži s tím moc nenadělají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markus Spiske / Creative Commons / pexels.com

Odvěký spor mezi mužem a ženou ohledně poslední kapičky moči, která většinou skončí v mužově spodním prádle. Dá se tomu předcházet, ale není to nic jednoduchého. Muži za to nemohou a ženy se s tím musí smířit.

Článek

Ženy si myslí, že jim to děláme schválně, ale i nás muže to trápí. Časem si na to ale musíme zvyknout. A s věkem to bývá ještě horší. Jaké jsou ale příčiny toho, že nám mužům vždy ukápne nějaká ta kapička do kalhot? Na vině je mužská anatomie.

Můžeme stát u pisoáru a snažit se co nejvíce svůj penis oklepat, ale ani to nám nezaručí, že se té proklaté kapičky zbavíme. Způsobuje to močová trubice, která je poměrně dlouhá. Ta mužská měří zhruba 15 až 20 centimetrů. To by ale nebyl ten největší problém. Ten spočívá v jejím tvaru. Není totiž ani rovná, ani se nesvažuje, takže moč bez proudu nemá v určitém momentě možnost samovolně vytéci. Tvar močové trubice je ve skutečnosti dvakrát prohnutý. Podobá se tak písmenu S. Právě v místech, kde je močová trubice níže než její zbytek, se moč hromadí.

Při močení je moč vytlačována proudem, který při dokončování této činnosti slábne. Penis navíc ve většině případů nedrží muži při močení ve vertikální poloze. Prohlubně močové trubice jsou tak po močení doslova plné. Přestože se snaží muži vyklepat i zbytky moči, nemusí se to vždy podařit. A příčin může být hned několik.

Močení rozepnutým poklopcem může být jednou z nich. Penis je při takovém způsobu nepřirozeně zmáčknutý a nedojde tak k celkovému vyprázdnění močového měchýře. Stejné je to se stahováním gumy od spodního prádla pod šourek. To má obdobné následky.

Největší problémy v této oblasti mají muži s delším penisem a také je prokázáno, že se tento problém zvětšuje s věkem. Přesto existuje pár rad, jak docílit toho, aby se šance na vyprázdnění do poslední kapičky zvýšily. Vyřeší to močení v sedě. To ale většina mužů razantně odmítá. Pánové ale mohou zkusit nahmatat u kořene penisu močovou trubici a tu pak spolehlivě vymačkat.

Posilování pánevního dna je další poměrně účinnou metodou, která může mužům s tímto problémem pomoci. Stačí pravidelně na několik vteřin stahovat a zase povolovat svaly v této oblasti a výsledky by měly být brzy patrné. Nutno dodat, že žádný z těchto způsobů však není stoprocentní. Mužům se navíc tyto úkony zkrátka dělat nechce. Proto zbývá jediná varianta. Počkat. Po ukončení močení spustit penis do běžné polohy a čekat, zda poslední kapička vyjde sama.

A když to nevyjde, tak se prostě musíme smířit s tím, že naše partnerky budou mít možná zase problém. Když jim ale vysvětlíme, že to není naše vina a že za to může naše anatomická zvláštnost způsobená tvarem trubice, jistě se na nás nebudou už tolik zlobit.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz