Hlavní obsah
Lidé a společnost

Představitelka Rosalindy Thalía je slavnou mexickou zpěvačkou. Bude jí 53, ale nezestárla ani o rok

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Rubinperez / Wikipedia Commons / CC0

Thalía

Kdo by si nepamatoval na krásnou květinářku Rosalindu. Na konci 90. let nám nekonečný seriál o jejím životě doslova učaroval. Představitelka hlavní role dnes slaví velké úspěchy se svým jedinečným hlasem a stále vypadá skvěle.

Článek

Rosalinda byla jedna z prvních telenovel, která do Česka zamířila po fenomenálním úspěchu příběhu o slepé dívce Esmeraldě. Hlavní roli v seriálu ztvárnila mexická zpěvačka Thalía Ariadna Sodi Miranda, která v uměleckých sférách používá jen své první jméno. Její matkou je mexická podnikatelka, rodina otce je činná v mexické politice. Má italské kořeny.

Thalía se narodila v roce 1971 v hlavním městě Mexika a už ve velmi útlém věku začala zpívat v hudebních skupinách a hrát malé role v mexických telenovelách. Na konci 80. let se dala na sólovou pěveckou dráhu a přišly první hlavní role v latinskoamerických nekonečných seriálech. Zlomovou byla pro Thalíu telenovela Rosalinda, která jí v roce 1999 proslavila po celém světě. Byla to ale zároveň její poslední seriálová role. Rozhodla se totiž naplno věnovat své hudební kariéře. V roce 2000 se provdala za hudebního producenta Tommyho Mottolu, se kterým se následně přestěhovala do amerického Connecticutu. Mají spolu dvě děti. Starší Sabrině bude letos 17 let, mladšímu Matthew ALEJANDROVI je 13 let.

Od roku 1995 její pevěcká hvězda stále jen stoupá. Až do své role v telenovele Rosalinda ji ale znal jen latinskoamerický svět, po roce 2000 se jí dostalo celosvětové slávy. Thalía se na počátku tohoto tisíciletí pravidelně umisťovala i na předních příčkách českých hitparád. Mezi její nejznámější hity patří skladby jako Regresa a mí, Arrasando, Amor a la Mexicana nebo Tu y yo. Thalía však nezůstala pouze u typických latinskoamerických rytmů. Zkouší stále nové styly a spolupracuje s mnoha významnými hudebníky z celého světa. Nazpívala například duet s Robbie Williamsem, Malumou, Aventurou či Michaelem Bublém.

Zpěvačka letos oslaví 53. narozeniny, ale vypadá, jako kdyby od dob Rosalindy nezestárla ani o rok. Stále si drží štíhlou linii a udržuje se ve fyzické kondici. Pravidelně vydává nové desky a koncertuje. V posledních letech vydala dokonce dvě speciální alba, které věnovala dětem. Zpívá na nich melodické písně pro ty nejmenší. Na veřejnosti se nedávno objevila při předávání cen Latin American Music Awards 2024, na kterých zazpívala svůj nejnovější hit.

O její popularitě svědčí řada ocenění i platinových desek, které získala za svou více než třiceti letou kariéru. Na sociální síti Instagram ji sleduje přes 21 milionů sledujících, hit No me acuerdo má na platformě Youtube přes 1,5 miliardy shlédnutí. Thalía je tak jednou z nejsledovanějších latinskoamerických interpretek.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz