Hlavní obsah
Umění a zábava

Prima nahrazuje Máme rádi Česko pořadem, který bude moderovat okoukaný a nezáživný Dejdar

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Novák / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Martin Dejdar

Máme rádi Česko je oblíbený pořad televize Prima, který se na televizních obrazovkách objevuje už více než 11 let. A diváci ho stále milují. Právě proto je nelogická dočasná stopka, kterou pořad dostal. Místo toho se objeví novinka s Dejdarem.

Článek

Máme rádi Česko se na televizních obrazovkách objevilo poprvé v roce 2013 a prakticky ihned si získalo sympatie statisíců českých diváků. V roli kapitánů týmů se za tu dobu vystřídala řada českých celebrit. Kromě Jakuba Prachaře a Vojtěcha Kotka, kteří se společně objevili už v devíti řadách soutěže, jsme v roli kapitánů mohli vidět i Lou Fanánka Hagena, Martina Dejdara či Jana Dolanského.

Své fanoušky ale pořad za celou dobu vysílání neztratil. I nejnovější patnáctou řadu sledovalo přes půl milionu diváků, což je téměř pětina všech, co mají v pátek večer zapnutou televizi. A není se čemu divit. Pořad je totiž sice soutěžní a lidé se v něm dozvědí často i mnoho zajímavých informací z českých reálií, je také ale oblíbený kvůli svéráznému humoru, kterým je doslova prosycen. Svůj podíl na oblíbenosti pořadu má ale i jedinečný moderátor Libor Bouček, který zde ukazuje tak trochu jinou tvář, než na jakou jsme u něj zvyklí.

Jenže pořad teď dostal dočasnou stopku. Místo něj se na televizní obrazovky podívá novinka založená na zahraničním licencovaném pořadu, který v originále nese název Who Is Asking?, v Česku ponese název Kdo se ptá? Moderátorem pořadu by měl být český herec a moderátor Martin Dejdar. Ten se už objevil i v Máme rádi Česko, kde byl jedním z kapitánů celkem ve třech řadách. Jenže Martin Dejdar je na televizních obrazovkách už dávno okoukaný a jeho vystupování často nezáživné.

V roce 2020 ho navíc provázela řada kontroverzí spojená s jeho podnikáním. Prodával totiž lidem pozdravy od celebrit, při čemž řada ze známých osobností údajně ani nevěděla, že Dejdar zneužívá jejich jména. Když se na jeho hlavu snesla kritika, herec firmu raději zrušil. Jenže Dejdar i bez svých skandálů diváky už dávno netáhne tak, jak tomu bylo třeba před dvaceti lety. Je tak dost možné, že volba moderátora nového pořadu nebyla úplně šťastná.

Martin Dejdar býval divácky velmi oblíbený, v poslední letech o něj ale není zájem a na televizních obrazovkách se objevuje jen minimálně. Pravidelně vídat ho tak můžeme pouze v seriálu Specialisté.

Prima navíc pozmění i koncept celé show. V zahraničních verzích totiž vždy soutěží dva páry z lidu, u nás to opět budou celebrity. Diváci u televizních obrazovek by navíc měli mít možnost pokládat těmto celebritám otázky prostřednictvím svých mobilních telefonů. A právě od tohoto tahu si televize slibuje zvýšení sledovanosti. Výtěžek ze soutěže bude věnován na dobročinné účely.

První řada pořadu Kdo se ptá? by měla na televizní obrazovky dorazit v letošním létě, natáčení dalších řad bude záviset na případném úspěchu letošních epizod.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz