Hlavní obsah
Umění a zábava

Šíleně blbá princezna: Tereza Ramba bude hrát hloupou, aby si ji vzal přezrálý Ivan Trojan

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tereza Ramba, dříve Voříšková

Tereza Ramba je jednou z nejlepších českých hereček současnosti, která momentálně exceluje ve snímku Zápisník alkoholičky. Hrát by ale měla i v pohádce Šíleně blbá princezna.

Článek

Tereza Ramba se narodila v roce 1989 v Praze a někteří z nás si ji mohou pamatovat ještě pod jejím dívčím jménem Voříšková. To nosila až do své svatby s Matyášem Rambou, uznávaným tanečníkem a akrobatem, v roce 2019. Herečka vystudovala pražskou konzervatoř.

Ramba je skvělou herečkou, která se na českých plátnech objevuje už šestnáct let. První výraznou rolí, kde jsme si jí mohli všimnout, byli Rafťáci, upoutala ale až oblíbenou komediální trilogií Bobule. Doslova fenomenální byl ale její výkon v oceňované komedii Vlastníci a nyní exceluje v novince s názvem Zápisník alkoholičky. Role alkoholičky pro ni byla velmi náročná, ale herečka přiznává, že jí tento film mnoho dal, donutil ji uvědomit si spoustu věcí a přehodnotit priority.

Přestože je v současnosti stále aktivní herečkou, stará se v soukromí o dvě malé děti. Jejímu první synovi Mikolášovi bude letos pět let, mladší Míra letos oslavil druhé narozeniny. Poklonu si tak herečka zaslouží už z toho hlediska, že i s takto malými dětmi zvládá často náročná natáčení.

Herečka je ve svých rolích skvělá, ať už se jedná o vážné a dramatické party nebo veselé a komediální postavy. Doslova nezapomenutelný byl její výkon v původní české pohádce Vánoční hvězda, která spatřila světlo světa v roce 2020. Zahrála si tam hvězdu Deničku, která kvůli lsti a závisti skončila na Zemi. Hvězdy, které se však na Zemi zdrží příliš dlouho, vyhasnou. Své role se zhostila s lehkostí jí vlastní a vytvořila tak z Deničky jednu z nejmilejších pohádkových postav.

Nyní to ale vypadá, že ji brzy v pohádce opět uvidíme. Jiří Strach ji totiž píše roli v novince s tak trochu zvláštním názvem. Šíleně blbá princezna. V té by měla Ramba hrát hlavní roli princezny, která je už sice trochu starší, avšak stále svobodná, protože si ji nikdo nechtěl vzít. Název pohádky je navíc tak trochu zavádějící, protože princezna, kterou by měla Ramba ztvárnit, hloupá není. Je naopak velmi inteligentní. Žádný z mladých napádníků už ale o ni nemá vzhledem k jejímu věku zájem.

Princezna však dostane ještě jednu příležitost, jak by se mohla provdat. Nápadníkem jí bude Ivan Trojan. A právě tady začíná hra na hloupost. Princezna se rozhodne, že bude hloupost předstírat, aby ji i tento poslední nápadník neutekl. Její hra tak bude mít jen jeden cíl. Konečně se provdat.

Pohádka je teprve ve stádiu vzniku, dle slov Terezy Ramba Jiří Strach teprve vymýšlí příběh, takže bude ještě nějakou dobu trvat, než herečku v této zajímavé roli uvidíme. První popis příběhu už ale slibuje legrační podívanou a obsazením Ramby a Trojana zaručeně zaujme skvělými hereckými výkony.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz