Hlavní obsah
Umění a zábava

Silvestr pěkně doma v teple? Proč ne, bude se na co dívat. A to i na Nový rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Rovenimagescom / Creative Commons / pexels.com

Vánoce tráví člověk se svojí rodinou, ale na silvestra se často vydává někam do společnosti. Kdo nemá na silvestra plán, je tak trochu out. Jenže strávit poslední den v roce se dá doma a o program určitě nebude nouze.

Článek

Když tráví člověk silvestr doma, může si v klidu připravit občerstvení, zahrát si různé hry a popovídat si s blízkými. A pokud zábava vázne, může si samozřejmě pustit i televizi. Na silvestra se ale většinou reprízují staré pořady, které jsme už viděli tolikrát. Letošní rok ale slibuje i jinou podívanou a dle nabídky to skutečně vypadá, že se bude na co dívat.

Česká televize si na Silvestra připravila to nejlepší ze svého vysílání za posledních 70 let, protože právě toto kulaté výročí naše nejstarší televize slaví. Těšit se tak můžeme na legendární scénky, nezapomenutelné pořady, paměť nám však osvěží i to, co na co už jsme zapomněli. A možná tak trochu neprávem. Pořad se bude jmenovat Silvestr - pořád nás to baví. Sice bude určitě na co koukat, ale tímto střihovým pořadem provede poněkud netradiční dvojice, která tak trochu dojem z celého večera kazí. Adéla Gondíková a Richard Genzer jistě nepatří k těm, se kterými by řada z nás chtěla trávit poslední den v roce.

Za to na Nový rok uvede Česká televize premiéru očekávaného českého filmu Vánoční příběh, ve kterém excelují naše největší herecká esa i nadějní mladí herci. Film je velice něžný a ukazuje nám viditelné i skryté tváře lidí okolo nás, zapomenuté lásky, tajemství, seznámení, nečekané návštěvy a především naději v lepší zítřky. Skvělé herecké obsazení v čele s Jiřinou Bohdalovou tomu dodává ten správný šmrnc. Těšit se můžeme i na Karla Rodena, starou dobrou dvojici Kaiser-Lábus, ale i spoustu dalších současných hereckých es. Objeví se i slavný francouzský herec Pierre Richard.

Televize Nova na silvestra vsází na své legendární Silvestrovské Televizní noviny. Jenže ty už v posledních letech postrádají glanc, jaký měly, když s nimi televize začínala. Stopáž je zbytečně natažená a k smíchu tam toho je poskrovnu. Snad to televize letos trochu napraví a nebudeme se u obrazovek zase nudit. Co je ale lákavým bodem celého večera je speciální hvězdný díl pořadu Na lovu, který diváci milují. Moderovat by jej neměl Ondřej Sokol sám, ale pomůže mu s tím jeho parťák z Českého slavíka Aleš Háma. Výtěžek bude samozřejmě věnován na charitu, a tak bude třeba držet palce těm, kteří se pokusí proti všem pěti lovcům nahrát co nejvíce. Snažit se o to bude hvězdný moderátor Leoš Mareš, vždy upřímná a usměvavá žena se srdcem na dlani Monika Absolonová, módní návrhář Osmanny Laffita a druhý nejoblíbenější český zpěvák Vojtěch Dyk.

Pak bude následovat ještě speciální vydání soutěže Tvoje tvář má známý hlas, která je na této televize sice již trochu ohraná a ztratila to kouzlo, co mívala v prvních řadách, přesto by nás mohla překvapit tím, kdo v ní v převlecích za legendární zpěváky, zpěvačky a skupiny vystoupí. Uvidíme totiž například i Karla Šípa nebo Libora Boučka a jako perlička večera se ukáže i Jiřina Bohdalová.

Silvestr v televizi bude letos opravdu nabitý, a tak pokud nemáte kam jít, nebo se vám prostě jen nikam nechce, zkuste si naladit některou z našich stanic, která slibuje dobrou zábavu. Nebo televizi prostě vypněte a bavte se jen tak mezi sebou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz