Hlavní obsah
Lidé a společnost

Slavný zpěvák Enrique Iglesias neumí zpívat, lidé se mu smějí a čepici už raději nesundavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kapeksas / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Enrique Iglesias

Byly doby, kdy tohoto zpěváka miloval celý svět. A i dnes jeho koncerty navštěvují tisíce lidí. Jenže se stále více ukazuje, že Enrique Iglesias neumí zpívat. Lidé za jeho živá vystoupení žádají vrácení peněz.

Článek

Enrique Iglesias se narodil v roce 1975, takže nemá daleko ke svým 50. narozeninám. Přesto jej ale milují fanynky po celém světě, protože neztratil nic ze svého mladistvého vzhledu a je stále sex symbolem napříč kontinenty. Jenže začíná vyplouvat na povrch, že neumí zpívat. A to by mu v hudební branži mohlo velmi uškodit.

My navštívili jeho koncert v pražské O2 areně v roce 2018 a již tam bylo jeho vystoupení doslova katastrofální. Nezachránilo to ani to, že ve všech písních večera zněla na pozadí originální studiová nahrávka skladby včetně jeho hlasu. Enrique však do této nahrávky zpíval. Se svým studiovým hlasem se však rozcházel, intonace byla absolutně mimo a na mnoha místech zněl falešně. Už po pár skladbách, přestože patřili k jeho nejlepším, to bylo neúnosné peklo.

Nyní se vyrojily spekulace, že Enrique Iglesias vůbec neumí zpívat a že všechny jeho studiové nahrávky jsou dílem autotunu. Autotune je zvukový procesor, který se využívá k zamaskování či úpravě nepřesností tónů mimo tóninu. Jinak totiž není možné si vysvětlit, jak může zpěvák na živo znít tak příšerně. Nyní zpívá naživo při svém koncertním turné. Někteří se záznamům jeho zpěvu smějí a fanoušci se cítí podvedeni. Někteří z nich dokonce žádají vrácení vstupného. Internet je plný virálních videí, kde si lidé z jeho zpěvu dělají legraci. Obzvláště vyšší polohy zní opravdu komicky. Enrique Iglesias opravdu není ve formě a nikdo neví, co za tím stojí.

Zpěvák si je toho zřejmě vědom. V roce 2021 mu vyšlo studiové album nazvané tematicky jako Final. Na podzim téhož roku Enrique Iglesias na svém instagramovém profilu oznámil, že to bude poslední album jeho pěvecké kariéry. Zda to dodrží a skutečně svou hudební kariéru ukončí, není jasné, vzhledem k jeho výkonům k tomu má ale dobrý důvod.

Že něco není v pořádku si můžeme všimnout i na jeho profilech na sociálních sítích, koncertech, vystoupeních i v hudebních videoklipech. Poslední roky není zpěváka prakticky možné vidět bez čepice nebo kšiltovky. Ty byly vždy součástí jeho stylu, ale fanynky ho raději vídaly bez tohoto doplňku. To už jim ale zpěvák pěknou řádku let nesplnil. Co zatím stojí, se můžeme jen domnívat. Může to být počínající pleš, avšak spekuluje se i o tom, že už dříve nosil zpěvák paruku, protože jeho vlasy vypadaly v posledních letech diametrálně jinak, než jaké měl v počátcích své kariéry.

Už dříve bylo oznámeno, že zpěvák trpí nemocí, která není úplně běžná. Nazývá se situs inversus a člověk se s ní už narodí. Člověk trpící touto chorobou má tělesné orgány na opačné straně, než kde je má zdravý jedinec. Časem se u takových lidí mohou objevit komplikace a k nemoci se může přidat takzvaný Kartagenerův syndrom. Ten může způsobovat časté záněty dutin a infekce dýchacích cest.

Enrique Iglesias byl však vždy plný života a elánu, tak doufejme, že se dokáže poprat i s touto závažnou chorobou, která by ho mohla o koncertní prkna připravit nadobro.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Enrique Iglesias
Konec kariéry

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz