Hlavní obsah
Umění a zábava

Sobotní StarDance: Nízká hodnocení, Vondráčková v mdlobách a trapné chvíle po Ebenových vtipech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Lucie Vondráčková

StarDance jako jeden z nejoblíbenějších pořadů na televizních obrazovkách sleduje každý týden velké množství televizních diváků. A někdy to není úplně přehlídka skvělých tanečních výkonů a kladných hodnocení. Zatím poslední díl to potvrdil.

Článek

Hned první tanec diváka rozhodně nenadchl. Latinskoamerické tance zkrátka nejsou pro kickboxerku Martinu Ptáčkovou to pravé a nic s tím nenadělá ani tak skvělý tanečník jako je Dominik Vodička, který je v soutěži jejím tanečním partnerem. Ptáčková působí při tanci trochu ztuhle a v některých pohybech dokonce jako robot. Porota její výkon sice slovně ohodnotila spíše kladně a komentovala kickboxerčin pokrok, v hodnocení páru se to ale neprojevilo. Martina Ptáčková s Dominikem Vodičkou získali pouze 17 bodů, což je ve třetím díle velmi nízké číslo.

Jana Paulová sice potvrdila, že standardní tance jsou pro ni schůdnější, v paměti však stále zůstává její opravdu nepovedený výkon z minulého týdne. Přestože herečka měla krásné šaty, choreografie a efekty byly působivé, působila Paulová poněkud mimo realitu. A jejich tanec byl více o hereckých dovednostech než o tanci.

Lucie Vondráčková je po tanci pravidelně jednou z nejvíce udýchaných soutěžících. Tentokrát ale tanec neudýchala vůbec a v závěru jejího čísla se dokonce ocitla v mdlobách, když se jí zamotala hlava po několika otáčkách. Zapomněla kroky a pár vteřin před koncem tanec doslova vzdala. Mužští porotci pro to měli sice pochopení a ohodnotili ji poměrně kladně, přes srdce to ale nepřenesla Tatiana Drexler, která se proti chování Vondráčková velmi ostře vyhradila.

Moderátoři StarDance jsou největší konstantou celého pořadu. Tereza Kostková i Marek Eben jej moderují od samotné první řady. Osvědčená kvalita je sice sázkou na jistotu, ale ne vždy je to ku prospěchu věci. A Marek Eben to i v tomto díle potvrdil. Celý pořad byl totiž provázen jeho snahou o nenucené vtipy a neohrané bonmoty. Jenže to bylo celé tak překomplikované, že když to Eben dořekl, nikdo v sále na to nereagoval. Nikdo se nezasmál, nikdo ani nezatleskal. Diváci v sále zkrátka nevěděli, jak se mají zachovat. Vtipné to totiž určitě nebylo a Ebenovo očekávání budilo rozpaky.

Trapné ticho následovala po momentech, kdy se Eben strefoval do slavné hudební skupiny Kiss, do historických osobností i samotných tanečníků prostřednictvím historek z jejich dětství. Ostatně to není poprvé a Eben byl za tyto svoje výroky mnohokrát kritizován.

V minulém díle si odborná porota chválila, jak jsou letošní účastníci tanečně vyspělí a že už v úvodních dílech musí udělovat velmi vysoká hodnocení. Tentokrát to ale vypadalo, jako kdybychom se vrátili na úplný začátek. Taneční výkony byly v mnoha případech velmi slabé a tomu odpovídalo i hodnocení. Některé páry si již na začátku letošní řady získaly pověst dobrých tanečníků, tu ale většina z nich tuto sobotu ztratila. A je to škoda. Náročný divák musí přemýšlet o tom, zda se má v příštím díle vůbec na co těšit.

V tomto díle totiž nadchl pouze výkon Oskara Hese, kterého veřejnost považuje za favorita řady, a výkon Marty Dancingerové, která se výrazně zlepšuje kolo od kola. A to je na tak velký zábavně-soutěžní formát velmi málo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz