Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Kontroverze ohledně Chlopčíkovi neúčasti neberou konce, diváci kritizují Českou televizi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Zdeněk Chlopčík

Taneční soutěž StarDance aneb Když hvězdy tančí je v plném proudu. Divákům ale stále chybí jeden z porotců, kterého měli možnost pravidelně vídat posledních osmnáct let. Zdeněk Chlopčík už se ale letos do StarDance nevrátí.

Článek

Zdeněk Chlopčík byl porotcem v soutěži StarDance již od první řady, která se vysílala v roce 2006. Ať byla porota trojčlenná nebo čtyřčlenná, na odborný názor Chlopčíka diváci vždy čekali. Byl totiž sice velmi přísný, za to na slovo vzatý odborník. Po dlouhých osmnáct let zasedal v porotě každé z dvanácti řad tohoto pořadu. Jenže do třinácté řady už s ním Česká televize nepočítala.

Přestože se šířily různé teorie o tom, zda se jedná o rozhodnutí samotného porotce či produkce televize a také o tom, co za jeho odchodem stojí, Česká televize se k jeho odchodu vyjádřila pouze velmi stroze. Chlopčík skončil z rozhodnutí televize, která usoudila, že je čas na změnu.

Tento pro mnoho televizních diváků smutný odchod byl oznámen již na jaře. A příznivci StarDance neskrývali své rozhořčení. Bez Zdeňka Chlopčíka si totiž tuto taneční show nedokázali představit. Rána to byla obzvláště silná, protože s Janem Tománkem, který Chlopčíka nahradil, se diváci nehodlají smířit. Znají ho totiž jako tanečníka z předchozích řad, účastnil se celkem čtyřech sezón, i jako porotce, kdy v desáté a jedenácté řadě hodnotil výkony soutěžících. A v komentářích mu diváci nemohou přijít na jméno.

Ještě před začátkem letošní řady StarDance fanoušci doufali, že se Zdeněk Chlopčík do pořadu vrátí. Dokonce o jeho návrat Českou televizi prosili. Ta se ale rozhodla jejich prosby nevyslyšet. Návrat Chlopčíka do StarDance je tak už letos pasé a velmi nepravděpodobné je i to, že by se tento porotce vrátil v některé z příštích řad.

V prvním díle letošního ročníku mu moderátoři večera, Tereza Kostková a Marek Eben, věnovali vzpomínku. Skrze televizní obrazovky ho na začátku pořadu pozdravili. Jejich slova však byla značně rozpačitá a působila vzhledem k okolnostem poměrně nevhodně. Což si diváci opět nenechali pro sebe.

Česká televize si letos tak trochu zahrála na struny divácké trpělivosti. StarDance je totiž jedním z nejsledovanějších pořadů této televize, který pravidelně každý rok sleduje kolem milionu a půl diváků, sledovanost některých epizod stoupá dokonce ještě výš, což je dnes už ojedinělý úkaz, který se tak často neopakuje. Možná by naše veřejnoprávní televize měla brát větší ohled na to, co si její diváci přejí. Vsázet jen na hvězdné obsazení tančících celebrit totiž určitě není tím správným krokem.

StarDance je klenotem veřejnoprávní televize, jehož licenci se České televizi podařilo před osmnácti lety získat. Uvidíme, jestli tomu tak bude i nadále.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz