Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Maršálek konečně vypadl, Adamczyk se vrátil na parket a Pavlovičová excelovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marko Zirdum / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Máme za sebou další soutěžní večer StarDance. A výsledky diváckého hlasování přinesly doslova šok. Protěžovaný Maršálek jde konečně z kola ven. Teď zbývají jen páry, které tančí.

Článek

Eva Adamczyková byla opět až na drobné chybičky perfektní, avšak oproti Ivě Kubelkové jí chybí dokonalé taneční držení těla. V závěru jejího prvního tance se do soutěže jako host vrátil i její manžel, Marek Adamczyk, který v předminulém kole na základě diváckého hlasování vypadl. Jeho úloha však byla spíše estetická a trvala jen pár vteřin. V druhé části večera ztvárnil pár současný tanec. A tady Eva Adamczyková naprosto excelovala. Spolu s taneční company předvedla příběh, který byl nabitý emocemi.

Iva KubelkováMartin Prágr předvedli nádherné zpracování příběhu na motivy filmu Růžový panter. Souznění tanečního páru bylo očividné. Porota však Ivě Kubelkové vyčetla nepříliš citlivé ruce v určitých figurách, které je vyžadují. Právě Iva Kubelková ale svoje dlouhé ruce používá často a s citem, což dodává jejímu tanci trochu víc, než mají ty ostatní. V rámci současného tance Iva Kubelková předvedla, co dokáže tělo 46leté matky dvou dcer. I na tento věk a mateřství je Iva Kubelková ve skvělé formě a její tanec předal divákům klid a smíření, kterými byl doslova nasycen.

Josef Maršálek vplul na taneční parket s naprostou sebejistotou. Působil uvolněně a připravené číslo si opravdu užíval. S tancem to samozřejmě bylo horší. Porotě to ale očividně opět nevadilo. Porotce Zdeněk Chlopčík dokonce zmínil, že kdyby ten tanec neměl kroky, tak by Josef Maršálek dostal desítku. Je pravda, že na vystoupení Josefa Maršálka se tentokrát dalo i dívat, protože poprvé nepůsobil jako neohrabaný medvídek, jehož pohyby jsou značně nekoordinované. Současný tanec však nebyl pro něj to pravé. Přestože outfit, který pár na tento tanec zvolil, jim skvěle padnul, lámanými pohyby a ztuhlostí se Maršálek vrátil na začátek soutěže. Až komicky působily pasáže, které měl spolu se svou partnerkou Adrianou Maškovou. Cukrář vypadal jako obr, který se tanečnici snaží unést.

Vavřinek Hradilek se svojí partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou předvedl velmi pěkně provedený tanec, avšak kajakáři poněkud ztuhly ruce. Nikoli při zvedačkách, které v choreografiích tohoto páru nesmí chybět, ale při tanečních figurách, kde má uvolněná a upažená ruka zejména estetický význam, který s vyzněním tance může udělat mnoho. Ve druhém moderním byl však Vavřinec Hradilek jako ryba ve vodě. Dokonalou souhrou se svou partnerkou i taneční company dodal Hradilek tanci náboj a silnou energii, která z tohoto vystoupení udělala absolutní špičku kajakářových vystoupení v tomto pořadu.

První kolo ale patřilo Darije PavlovičovéDominiku Vodičkovi. Ti předvedli úchvatné vystoupení, které si vysloužilo nejvíce bodů ze všech tanečních párů. Zpočátku šedá myš Darija Pavlovičová je kolo od kola lepší a stává se z ní nebezpečná soupeřka Evy Adamczykové i Ivy Kubelkové, protože její hvězda letí strmě vzhůru. Během několika kol se z nepříliš přesvědčivé amatérky vyrovnala těm největším favoritům soutěže a v mnohém je již převyšuje. Má totiž křehkost a nevinnost, která ostatním tančícím celebritám chybí. Stejně jako první tanec, patřil i ten druh tomuto páru. Naprosto dokonalé skloubení tance a divadelního herectví v příběhu dívky, která bojuje sama se sebou a se svým nitrem, se Darije povedlo naprosto dokonale.

Výsledky tohoto večera se však zapíší do historie soutěže. Konečně vypadl cukrář Josef Maršálek a jeho tanečnice Adriana Mašková. Maršálek byl od začátku protěžován porotou, ale svým charismatem si získal i přízeň diváků, kteří ho upřednostnili před mnoha favority soutěže. Cukrář se tak udržel v soutěži až do fáze, kdy zbývalo posledních pět párů. V nejlepší čtveřici však bude chybět. Konečně bude pořad hlavně o tanci.

Zpracováno na základě přímého přenosu pořadu StarDance (vysíláno 2.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz