Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Šokující semifinále vyřadilo Kubelkovou, byla si sebou moc jistá. Hradilek byl ale horší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Les Dessous / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Iva Kubelková

Máme za sebou semifinálový večer soutěžního pořadu StarDance. A že se bylo na co dívat. Tři páry postoupily do velkého finále a jeden zůstal před branou toho posledního největšího večera. A výsledky diváckého hlasování byly doslova šokující.

Článek

Hned v úvodu sobotní epizody nás čekalo něco, co snad ani nikdo nepotřeboval vidět. Moderátoři Tereza KostkováMarek Eben si tentokrát pro příchod do sálu zvolili prazvláštní taneční kreace, o kterých jsme se v průběhu pořadu dozvěděli, že se jednalo o street dance. Sice to nebylo k poznání, ale kdo může říci, že viděl Marka Ebena tančit street dance.

Večer otevřela Iva Kubelková se svým tanečníkem Martinem Prágrem. Neskutečně jemně zatančili valčík, který vypadal i velmi efektně díky nádherným šatům Kubelkové. Tanec uvedli poměrně netradičně náročnou zvedačkou. Oba ji však zvládli perfektně. Porota jim sice vytkla nepřesnosti ve valčíku, ale úvod večera jsme si jen těžko mohli přát krásnější. V druhém tanci, který byl s prvním tematicky propojen, se Iva Kubelková proměnila v rozzuřenou ďáblici, která se svým partnerem svádí boj o vzájemnou nadvládu. Výraz obličeje bývalé modelky byl nezapomenutelný a k tanci naprosto seděl. Choreografie však byla poměrně stejnotvará a nic neříkající. Zvolená hudba se k tanci paso doble navíc vůbec nehodila. Druhý tanec páru byl tak trochu zklamáním.

Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou předvedli nejprve tango. Že je kajakář menšího vzrůstu je nám sice známo, ale v žádném jiném tanci jeho výška, která je srovnatelná s výškou jeho partnerky, nepůsobila tak komicky. Přesto byl jejich společný tanec tak nabitý energií a tanečními kreacemi, že patřil k tomu nejlepšímu, co tady pár převedl. Pořádnou dávku emocí a romantiky nám pak tento pár naservíroval ve druhém tanci. Tanec to byl opravdu krásný, Vavřinec Hradilek v něm však působil poněkud prkenně a při tancování bez partnerky naprosto ztraceně.

Dominik Vodička připravil pro svou svěřenkyni Dariju Pavlovičovou tak náročnou choreografii, že by ji nezvládla ani každá profesionální tanečnice. A herečka ji zatančila na jedničku. V nádherných šatech působila doslova jako anděl, který sestoupil na taneční parket. V řadě efektních zvedaček ukázal výbornou fyzickou kondici i její taneční partner. V jejich druhém tanci jsme byli svědky příchodu Satana, ve kterého se Darija Pavlovičová proměnila. Tanec měl řadu výrazných prvků, které k paso doble prostě patří. I výrazy a postavení tanečníků bylo perfektní, avšak bylo znát, že si Pavlovičová, zejména v některých rychlých otočkách, není zcela jistá sama sebou.

V brazilské tanečníky se proměnila dvojice Eva Adamczyková a Jakub Mazůch. Bohužel však snowboardistka vypadala spíše, jako kdyby přijela od afrického ohně. Jejich tanec byl skvěle zvládnutý po technické stránce, chyběl tomu však jakýkoliv vývoj nebo gradace. A to byla trochu škoda, protože Eva Adamczyková má na víc. To ale hravě napravila ve druhém tanci večera, kde se proměnila v nádhernou luční vílu a spolu s Jakubem Mazůchem přenesla na taneční parket notnou dávku romantiky. Dokázala tak, že si místo ve finále rozhodně zaslouží.

Marek Eben byl opět netaktní a svým nevhodným humorem se navezl i do Ivy Kubelkové. Její ze šatů vystrčenou nohu při náročné zvedačce označil za eskymo. Přirovnal tak Kubelkovou doslova ke zmrzlině, ze které kouká klacek.

Po vyhodnocení diváckého hlasování se prvními dvěma páry, které postupují do finále, a to zcela zaslouženě, stali Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem a Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou. Jenže třetí postupující pár se tentokrát vybíral na základě rozstřelu mezi dvěma zbývajícími dvojicemi. Páry musely znovu odtančit dle svého uvážení zvolený tanec z jejich cesty soutěží. A na tuto dobu bylo znovu otevřeno smskové hlasování, aby mohli diváci výsledek ještě ovlivnit.

Na Ivě Kubelkové bylo znát zklamání z toho, že se do finálového večera neprobojovala přímo. A proto se při svém následném tanci až moc snažila být dokonalá. A to ji nemuselo být ku prospěchu. Oproti tomu kajakář Hradilek působil, že si tanec opravdu užívá. Jeho společné vystoupení s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou bylo jemné, noblesní, naprosto přirozené a nádherné.

A pak přišel šok. Přestože byl pár Iva Kubelková a Martin Prágr po celou dobu soutěže daleko lepší, diváci opět rozhodli. Do finále postoupil Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou. Ivě Kubelkové zřejmě zlomilo vaz to, že se snažila být perfektní a mnohdy své taneční vystoupení přehrávala. Bylo očividné, že Iva Kubelková je ze svého odchodu velmi zklamaná, ale snažila se to navenek nedat najevo. Pronesla nádhernou závěrečnou řeč, kterou se její pouť v soutěži uzavřela.

Na základě tanečních výkonů Iva Kubelková vypadla neprávem, ale skvělé tance nejsou v této soutěži zdaleka všechno. Tady to záleží na mnoha faktorech. Tím nejvýraznějším faktorem jsou sympatie, které pár a zejména pak celebrita v divácích vyvolává. A tady se to potvrdilo. Příští týden už nás čeká jen finále. A máme se určitě na co těšit, protože složení párů a výsledky hlasování slibují opravdovou bitvu.

Zpracováno na základě přímého přenosu semifinále StarDance (vysíláno 9.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz