Hlavní obsah
Názory a úvahy

Další díl StarDance: Šourající se Maršálek, neprávem vyhozený Adamczyk a nemístný humor Marka Ebena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Marek Adamczyk

Máme za sebou další soutěžní večer StarDance, který byl opět plný kontroverzí. Jak párů ubývá, napětí se stupňuje. Opět ale vyhrály sympatie nad skutečným hodnocením tanečních čísel. Vypadl další nadějný pár.

Článek

Ze soutěže StarDance vypadl Marek Adamczyk s tanečnicí Lenkou Norou Návorkovou, a to přestože pár otevíral celý večer. Marek Adamczyk měl v tanci suverénní nástup, kde působil sebejistým dojmem. Bohužel v průběhu tance zapomněl pár kroků, a tak od poroty nedostal vysoké hodnocení. Přesto nebyl zdaleka nejhorší.

Naproti tomu outsider soutěže Josef Maršálek, který se úspěšně prodírá každým dílem pořadu, přestože jeho taneční výkony nejsou valné, opět postoupil. Diváci tak opět upřednostnili sympatie oproti hodnocení tanečních výkonů.

Maršálkův výkon rozhodně nebyl taneční. Byla to herecká etuda, při které se cukrář šoural po parketu a tahal za sebou tančící partnerku Adrianu Maškovou. Přestože působil důstojným dojmem, z tance moc viděl nebylo. Podle slov poroty netančil prakticky vůbec. Přesto jej ohodnotili velmi vysokými čísly, kde Maršálek získal za tento tanec 22 bodů. Takové hodnocení je ovšem tristní vzhledem k hodnocení ostatních párů.

Když to srovnáme například s výkonem kajakáře Vavřince Hradilka s jeho taneční partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, kteří od poroty obdrželi pouze 15 bodů, je zde rozdíl jasně patrný. Hradilek totiž alespoň tančil. Tančil sice s chybami, protože byl mimo rytmus, ale tančil. Maršálek sice chyby nedělal, ale zato netančil. A ono pak chyby v tanečních krocích ani udělat nemůžete, když netančíte. Hodnocení poroty tak bylo poněkud zcestné, u Maršálka hodnotili pouze herecký výkon.

Marek Adamczyk, který už se v příštím díle StarDance na tanečním parketu neobjeví, tak určitě na základě svého tanečního výkonu nevypadl právem. Jeho taneční výkony měly kolo od kola stoupající tendenci. Občas se ale prostě stane, že někdo zapomene nějaký ten krok. A výkon páru Adamczyk a Návorková byl mnohem lepší než ten Maršálkův, dokonce lepší než výkon Hradilkův. Diváci však nemilosrdně sťali soutěžní hlavu dalšímu soutěžícímu.

Co na Josefu Maršálkovi diváky tolik táhne? Můžou to být asi jedině sympatie, protože Josef Maršálek kromě toho, že je cukrář, není ani komik. Jeho taneční výstupy nejsou vtipné a  humorné nejsou ani konverzace s ním. Přesto diváky uchvacuje již několikátým týdnem.

Obecně bylo na tomto soutěžním večeru vidět, jak se výkony soutěžních párů neustále zlepšují a zdokonalují. Vždy skvostné taneční choreografie v podání Evy Adamczykové, či na paty jí šlapající Iva Kubelková, nezklamaly. Velkým překvapením večera byla i Darja Pavlovičová, která by mohla být novou favoritkou celého ročníku. Ten pokrok, který za těch pár večerů udělala, je neuvěřitelný. Ze všech soutěžících celebrit ušla nejdelší cestu a v páru s Dominikem Vodičkou začíná ohrožovat všechny ostatní soupeře.

Večer v moderaci Terezy Kostkové a Marka Ebena se sice vydařil, ale moderátor večera si opět neodpustil své někdy trochu nemístné vtipy a připomínky, a to hned několikrát. Jeho humor někdo chápat nemusí a může se někoho dokonce i dotknout. Tento večer to tak trochu byla, kromě diváků u obrazovek, Iva Kubelková.

Příští týden nikdo nevypadává, protože se bude jednat o charitativní večer, takže bude čas si rozmyslet, koho v tom přespříštím díle pošleme domů. Snad už konečně zvítězí tanec nad sympatiemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz