Hlavní obsah
Umění a zábava

Stojí StarDance za koncesionářské poplatky? Letos tam budou samí nezajímaví soutěžící

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Lucie Vondráčková

StarDance se letos již po třinácté vrátí na televizní obrazovky. Jenže složení soutěžících celebrit snad nikdy nebylo tak nezajímavé. Máme se vůbec na co těšit a stojí pořady České televize za naše koncesionářské poplatky?

Článek

Taneční soutěž StarDance, ve které se pravidelně utkává deset tanečních párů složených z profesionálního tanečníka či tanečnice a známé osobnosti, patří k tomu nejsledovanějšímu, co může česká veřejnoprávní televize nabídnout. Letošní sestava ale divákům k srdci ale zrovna nepřirostla.

Nejvíce diváci kritizují účast Ta Thuy Dung, které se přezdívá Chili. Ta se totiž za několik posledních let zúčastnila již mnoha jiných soutěží. V žádné ale neslavila úspěch, a tak to zkouší znovu. Diváci už teď dávají najevo nespokojenost s jejím účinkováním ve 13. řadě pořadu. Jenže ono to není jen o Chili.

Lidé vždy vítají, že se StarDance zúčastní osobnost první kategorie, tedy někdo velkého jména, koho dobře znají a nyní budou mít možnost ho vidět v trochu jiném světle. Jenže z těch velkých es zavítá do letošního ročníku soutěže pouze herečka Jana Paulová a herečka, zpěvačka a dabérka Lucie Vondráčková. Ostatní sestava trochu zaostává.

Kdo nesleduje Zlatou labuť, Martu Dancingerovou tak asi pravděpodobně znát nebude. Martina Ptáčková zas bude divákům StarDance svojí profesí velmi vzdálená. Jedná se totiž o kickboxerku.

Z mužů je tu poměrně známý herec Filip Blažek, zpěvák Ondřej Ruml nebo herec Oskar Hes. Patrika Hartla diváci na parketu asi nečekali, ale právě on by mohl svým nakažlivým smíchem rozesmát diváky i u televizních obrazovek. Naprosto unikátní je pak účast paralympionika Jiřího Ježka, který bude tančit s ostatními, přestože má pouze jednu nohu.

Není to ale na StarDance málo a nečekali diváci tak trochu lepší složení letošní desítky? Už několik let se diskutuje o tom, zda pořad vůbec patří na obrazovky veřejnoprávní televize. Ze své podstaty se totiž k programu České televize nehodí a je typickým příkladem pořadu komerční televize. Práva na něj však získala ČT, která se nechala slyšet, že se jedná o jeden z nejnákladnějších pořadů, který na svých obrazovkách vysílá.

A není právě tohle na škodu? Česká televize financuje svůj provoz zejména z koncesionářských poplatků televizních diváků. A možná je to na pořad jako StarDance přeci jen málo. Divákům se ale rozhodně nebude líbit, že za koncesionářské poplatky, které musí každý majitel televizního přijímače každý měsíc hradit bez ohledu na to, zda se na Českou televizi dívá nebo ne, budou sledovat své oblíbené StarDance s účastníky, kteří za to úplně nestojí.

Diváci jsou totiž na své finance často velmi citliví. Už několikrát se vyjádřili k tomu, že koncesionářské poplatky platit nechtějí, protože za to program ČT nestojí. StarDance byla světlou výjimkou. O tu ale právě letos možná přijdou. Třináctý ročník StarDance nemám čím zaujmout. Většina účastníků je divácky nezajímá a jedna z účastnic diváky dokonce irituje a nemohou ji vystát.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru na pořad StarDance a jeho letošní účastníky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz