Hlavní obsah
Astrologie

Třinácté znamení zvěrokruhu je Hadonoš a 86 procent lidí je narozeno v jiném znamení, než si myslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Johann Bayer / Wikipedia Commons / volné dílo

Souhvězdí Hadonoše

Každý z nás se narodí v nějakém znamení. Během roku se takových znamení vystřídá dvanáct. Nebo nám to alespoň vždy tvrdili. Jde totiž o mýlku a znamení je ve skutečnosti třináct.

Článek

Že existuje dvanáct znamení nám vštěpovali od dětství a jen těžko bychom dnes tvrdili opak. Jenže žijeme ve 21. století a NASA došla k tomu, že postavení Slunce a znamení zvěrokruhu nejsou v souladu. Slunce je dnes téměř o jedno souhvězdí pozadu. Způsobeno je to precesí. Precese znamená, že krouživý pohyb Země opisuje plášť kužele, nejde tedy o kouli, protože Země je mírně zploštělá. Horoskop vznikl už v době starých Babyloňanů, kde byl naprosto bezchybný. Jenže za 2 tisíce let došlo právě precesí k této odchylce.

A to je příčinou toho, že dnes by mělo správně existovat znamení zvěrokruhu třináct namísto původních dvanácti. To třinácté je pojmenováno opět po jednom ze souhvězdí, které se nazývá Hadonoš. Do tohoto znamení by měli spadat lidé narození od 29. listopadu do 17. prosince.

Souhvězdí Hadonoše lze na naší polokouli pozorovat nejlépe v červenci a srpnu. Září na jižní obloze poměrně vysoko. Někdy může být jeho pozorování komplikováno tím, že se zčásti překrývá s mléčnou dráhou. Hlava Hadonoše je pak nejjasnější hvězdou celého souhvězdí.

Stejně jako každé jiné znamení, má Hadonoš na základě astrologie svou charakteristiku. Se symbolem hada se v dnešní době můžeme často setkat na lékárnických prodejnách. Hadonoš byl totiž v mytologii léčitel se zázračnými schopnostmi, který léčil lidi, někdy dokonce křísil i mrtvé. A právě had mu pomáhal s výrobou léků z léčivých bylin.

Lidé zrození ve znamení Hadonoše mají předurčeno, že z nich mohou být skvělí lékaři, mají vyvinutou silnou intuici i vnitřní sílu. Jsou to doslova workoholici, kteří si neumí ani na chvíli oddechnout. Jsou také často dobrodruhy.

Taková je charakteristika znamení Hadonoše, pokud jsme příznivci těchto astrologických predispozic. Proč ale stále nemáme nikoho, kdo by se v tomto znamení narodil? Přestože by to tak bylo správně, astrologie nebude třinácté znamení zavádět. Narušilo by to zaběhlé pořádky a muselo by se zkoumat, jak se posun Slunce vůči znamením měnil po celých 2000 let, aby se zpětně spočítalo, kdo do svého znamení stále patří a komu se jeho znamení změní.

V celé astrologii a problematice týkající se znamení zvěrokruhu by pak byl doslova nepořádek. Lidé, kteří se celý život řídí podle toho, co jim říká horoskop nebo charakteristika jejich znamení, by najednou zjistili, že po celý svůj život věřili v omyl a že ve skutečnosti patří do jiného znamení. Takových lidí je na světě dle průzkumů na 86 procent. Pro ty, kteří na astrologii věří, by to mohlo být doslova zdrcující. Nic se tedy měnit nebude. Astrologie zůstane tak, jak je. Pokud však nebudete úplně souznít se svým znamením, stačí se podívat, zda náhodou nepatříte do jiného. Třináctým znamením zvěrokruhu totiž dochází k podstatnému posunu i ostatních znamení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz