Hlavní obsah
Cestování

Ubytování uprostřed lesa v hotelu, po kterém stéká vodopád. Taková je rezervace Huilo-Huilo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Klausiee / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Jeden z mnoha vodopádu v rezervaci Huilo-Huilo

Na světě je mnoho nádherných míst, nad kterými nám zůstává rozum stát a říkáme si, jak mohla příroda něco tak krásného vytvořit. V rezervaci Huilo-Huilo sice pomohla i lidská ruka, pobyt zde je však něčím zcela neobvyklým.

Článek

Přírodní rezervaci Huilo-Huilo najdeme na americkém kontinentu ve státě Chile poblíž hranic s Argentinou. Přestože je rezervace udržovaná a narazíte tu na místa s panenskou přírodou, je protkána skrz na skrz hotely, chatkami či lanovkami. Najdeme tu dokonce i pivovar. Vše tu ale bylo stavěno s největší úctou k přírodě, a tak nás některé jedinečné lesní hotely dokážou doslova uchvátit.

Vznik rezervace v roce 1999 měl za cíl zejména ochranu divoké zvěře, která v těchto končinách žije v hojných počtem, výstavba ubytovacích kapacit však měla zajistit rozvoj turistického ruchu do té doby téměř neznámé lokality.

Foto: Felipe de la Fuente (Felipedd) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Hotel Baobab

Oblast je plná jezer, která lze přeplout na trajektech, projít se ale můžete i podél divoké řeky Fuy, která v rezervaci Huilo-Huilo vytváří hned několik monumentálních vodopádů a peřejí. Když se ale člověk do těchto končin vypraví, musí počítat s tím, že bude třeba se zde ubytovat.

Mezi ty dva nejlákavější a nejneobvyklejší hotely patří rozhodně Baobab a Montana Mágica. Hotel Baobab má svých tvarem zvenčí připomínat tuto rostlinu, navíc je živý baobab středem hotelu a celým jím prorůstá. Hotel se totiž uvnitř vzhledem velmi podobá stezce v korunách stromů, kterou najdeme například na Lipně či v Krkonoších, takže pokoje a schodiště se nachází jen po jeho obvodu. Tím uvnitř vzniká monumentální prostor, který není nikterak zastřešený.

Ještě unikátnější je ale právě hotel Montana Mágica. Uprostřed původní lesa se tam nachází stavba jehlanovitého tvaru, která má připomínat sopku. A právě v této imitaci sopky najdeme ve stěnách jehlanu okna od jednotlivých pokojů. Z vrcholu sopky pak vytéká vodopád, který stéká po stěnách jehlanu a padá na pozemek před hotelem.

Když se člověk před tento hotel jen postaví, bude si připadat jako v pohádce. A co teprve v momentě, když se v něm ubytujete. Celý váš pobyt totiž uslyšíte šumění vody, která vám stéká hned za okny. Je to zážitek, který snad nezažijete jinde na světě.

Foto: Jirodriguez / Wikipedia Commons / pexels.com

Hotel Montana Mágica

V rezervaci najdete i spoustu volně žijících živočichů, a tak pro vás může být procházka zdejšími lesy doslova dobrodružstvím. Kromě netradičních druhů ještěrek či žab tu ale žijí i pumy. Tato kočkovitá šelma se sice řadí mezi extrémně plaché zvíře, i tak je ale třeba se před ní mít na pozoru.

Celá rezervace Huilo-Huilo je v soukromém vlastnictví, avšak její majitel se snaží o to, aby se zde turisté chovali zodpovědně a pomáhali přírodu spíše chránit, než ji ničit. A právě proto je toto místo příkladem ekoturismu tak, jak by tomu mělo být všude na světě. Právě tady se totiž nenásilně skloubila příroda s lidmi tak, jak tomu kdysi bývalo všude na světě.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz