Hlavní obsah
Umění a zábava

Virální legendy: Bába pod kořenem i voda, co zmrzne. Videa, která vás zaručeně rozpláčou smíchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jonathon Burton / Creative Commons / Pexels

Některá videa, reportáže či televizní pořady se točí se zcela vážnou tváří. Jenže se z nich nebo jejich částí mohou stát časem virální legendy, aniž by to jejich autor zamýšlel. A taková virální videa nás baví už více než 10 let.

Článek

Virální videa se začala šířit až s existencí a masovým využíváním portálu Youtube.com. Mnohdy jsou ale na tuto platformu nahrávána videa starší než je platforma sama. A tak se z nich stávají virální legendy s mnohaletým zpožděním. Většina z nich je nám dobře známa, některé hlášky z nich dokonce zlidověly. Zaručeně nás ale dokážou vždy pobavit. My jsme pro vás vybrali pět legendárních virálů, které vás možná minuly, nebo na které jste již zapomněli.

Když začal tento muž zpívat v pořadu Doremi, napadlo každé jen to, jak je jeho zpěv příšerný. Kdo si ale počkal na rozhovor se Sabinou Laurinovou, moderátorkou pořadu, určitě nelitoval. Soutěžící Václav Fergl dokázal při rozhovoru s ní konzumovat podezřelé potraviny z kapsy, prozradil Sabině ze svého soukromí více, než by bylo vhodné, a nakonec si na pódium pozval ještě svého kamaráda Kudrnáče, který moderátorku absolutně odrovnal, když jí řekl, že je jeho ideálem krásy, protože je při těle.

Zlidověly už i označení oblíbeného dezertu, která vymyslely soutěžící z pořadu Prostřeno. Cheesecake mnoho z nich neznalo a nemělo tak ani představu, jak se tento název vyslovuje. Mohli jsme pak slyšet výrazy jako Číscejk, Šísake, Šízechachy nebo Číský dort.

Trochu smutným virálním videem o povaze lidí je určitě scéna z pořadu České televize Pošta pro tebe, kde se matka znovu pokouší spojit se svojí dcerou. V jednom momentě jí vyjadřuje lásku a v dalším ji i její děti proklíná. Přestože ze své povahy může působit scénka legračně, jedná se o skutečnou lidskou tragédii, která svědčí o krutosti některých lidí.

Legendární reportáž televize Nova pojednávající o útrapách paní Zdeny, která zůstala celou noc zaklíněna v kořenech stromu. Byla jen pár metrů od chatky, přesto se jejim dvěma kamarádům nepodařilo ji najít. Nemohla ze sebe totiž vydat ani hlásku. Aby vydržela zaklíněná celou noc, vzpomínala na vojáky z první světové války. Tak tahle reportáž je opravdovým skvostem televizní tvorby. Skoro se až nechce věřit, že byla míněna seriózně.

Televize Nova si s legendárními reportážemi prostě ne a ne dát pokoj. Nyní hovoříme o živých vstupech, ve kterých se nám reportérka snažila ukázat, co se stane s vodou při velkých mrazech. V prvním vstupu nalije do nádoby vodu, kterou tam chce nechat dvě a půl hodiny, aby otestovala, co mráz s vodou udělá. Ve druhém vstupu nám ukáže, že voda zmrzla. Výpovědní hodnota takové reportáže je naprosto nulová.

Virálních legend je samozřejmě na internetu desítky. My vám určitě přineseme i další perličky, abyste zavzpomínali na doby dávno minulé a mohli se s námi alespoň trochu zasmát nad nepodstatnými věcmi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz