Hlavní obsah
Umění a zábava

Vypadáte jako Stiflerova máma, vzkázal kuchař návštěvnici restaurace. Pak utekl do kuchyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cottonbro studio / Creative Commons / Pexels

Tahle šokující situace se stala mé kolegyni z práce, do následného řešení vzniklého faux-pas jsme však byli zataženi všichni. Těžko říci, zda to kuchař myslel v dobrém, či naopak, u profesionála by se však toto rozhodně stávat nemělo.

Článek

Moje kolegyně, Marcela, navštívila se svojí rodinou jednu z nejmenovaných pizzerií v Ústeckém kraji. Zprvu probíhalo vše normálně. Usadili se a jali se vybírat si z menu. Vše začalo až v momentě, kdy dorazila servírka s tím, zda už mají vybráno. Naklonila se totiž k sedící Marcele a řekla jí doslova: „Pan kuchař vám vzkazuje, že vypadáte jako Stiflerova máma.“

Marcela je ženou středního věku, která sice o existenci filmu, kde vystupuje postava označovaná jako Stiflerova máma, sice měla povědomí, ale absolutně netušila, o koho se jedná. Zeptala se proto zmateně servírky, zda to kuchař myslel jako kompliment, či nikoli. Na to už odpověď nedostala.

A protože je Marcela osoba bezprostřední, vydala se za kuchařem, aby si to s ním vyříkala. Ten však podle informace servírky před ní utekl do kuchyně a na Marceliny výzvy nereagoval. Do sálu se již nevrátil. Ze situace byla šokovaná Marcela a stejně tak i všichni, kdo s ní do onoho restauračního zařízení přišli.

Když nám naše kolegyně celou tuto situaci vyprávěla, ukázali jsme ji, kdo je Stiflerova máma, z čehož byla Marcela sice trochu v šoku, nicméně už to bylo nějaký ten den, takže to s klidným hlasem přešla.

Kdo však víte, jak Stiflerova máma vypadá, brali byste takovou poznámku jako pochvalu, či spíše jako urážku? No, to asi záleží na každém a na jeho preferencích. Nicméně je zcela jisté, že by se takové situace stávat neměly. Pokud kuchařovi Marcela skutečně připomínala Stiflerovu mámu, tak to mohl říct své kolegyni či ostatnímu personálu, ale rozhodně neměl po své kolegyni vyžadovat vyřízení této poznámky.

Až šokující je pak přístup servírky, která takový vzkaz od kuchaře nepřešla a sedícímu hostovi takovou věc sdělila s úsměvem na tváři, jako by se nic nedělo. Myslím, že toto by se u profesionálů stávat nemělo, přestože to v daném momentě servírce mohlo přijít úsměvné.

Naše kolegyně Marcela není urážlivá, takže to zvládla s noblesou. Mohlo by se ale klidně stát, že by kuchař či servírka narazili na někoho, koho by se takové jednání mohlo hrubě dotknout. Pak by z toho mohli mít problém nejen dva zmínění, ale i celý podnik zejména prostřednictvím recenze na internetu.

Už je to nějaký ten týden, co nám tuto příhodu Marcela vyprávěla, přezdívka se však mezi námi rychle ujala a tato kolegyně pro nás už asi navždy zůstane Stiflerkou. Když vyprávíme doma ve svých rodinách příhody z práce, naši blízcí už jí ani jinak neřeknou. Prostě Stiflerka.

Takže přestože se jednalo o naprosto neprofesionální chování ze strany personálu restaurace, děkujeme za to, že jste nám vymysleli pro naši kolegyni takové přízvisko. Tak ať žije Stiflerka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz