Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kdysi slavná Natalia Oreiro z Divokého anděla: Hlásí se k socialismu a má ruské občanství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DonSimon / Wikipedia Commons / CC0

Natalia Oreiro

Kdo by neznal Natalii Oreiro, hvězdu konce 90. let, která se proslavila rolemi v argentinských telenovelách. Miloval ji celý svět a zavítala i do České republiky. Její sláva už je dnes dávno pryč a z herečky je socialistka.

Článek

Natalia Oreiro se narodila v roce 1977 v uruguayském Montevideu. Přestože je původem Uruguayka, většinu svého života strávila v sousední Argentině, kde měla daleko větší herecké i pěvecké příležitosti. V České republice se proslavila zejména díky své roli Milagros v nekonečné telenovele Divoký anděl, která se u nás vysílala na konci 90. let. Avšak úspěchy u nás slavila i ve své pěvecké kariéře. Úvodní znělku seriálu Divoký anděl s názvem Cambio dolor znal svého času asi každý. Natalia Oreiro do České republiky dokonce v roce 2000 zavítala. Předala cenu Lucii Bílé v rámci vyhlašování výsledků ankety Český slavík, na němž zazpívala i dva své velké hity.

Pak přišly další telenovely. Velmi očekávaná byla Kachorra. Na tu se Češi obzvláště těšili. Chtěli totiž, aby se na jejich obrazovky Natalia opět vrátila. Jenže seriál byl přijat velmi chladně. Další telenovely s ní pak už měly pouze nízkou sledovanost, až se úplně přestaly vysílat. I jako zpěvačka přestávala být pro Česko Natalia Oreiro zajímá, a tak se na ni pomalu tak trochu zapomnělo.

S hudební kariérou neudělala díru ani do světa. Během první čtyř let vydala tři sólová alba, z nichž poslední vyšlo v roce 2002. Pak už za celou svou kariéru vydala pouze několik singlů. Stala se tak spíše běžnou seriálovou a filmovou herečku, která z řady vyčnívala jen díky vzpomínkám na Divokého anděla. Jenže jedna země na její životní roli nezapomněla a milují ji tam dodnes. A Natalia jim jejich lásku opětuje. Jedná se o Rusko. Zpěvačka tento stát mnoho let pravidelně navštěvuje, aby tam především koncertovala.

V roce 2018 vznikly dokonce tři hudební videoklipy, které měly ukázat její velkou lásku k Rusku. V jednom z nich hrála sama sebe a jela v něm do Ruska navštívit své přítelkyně. V dalším tancovala po ruských ulicích v typickém staroruském kroji. Vypadala v něm trochu jako Marfuša z Mrazíka.

Největší kontroverze ale vyvolala ruská verze její slavné písně Me muero de amor, v jejímž videoklipu si zahrál i její seriálový kolega z Divokého anděla, Facundo Arana, a který se dotýká tématu války. Kromě proruské tematiky má píseň i celý text v ruském jazyce, kterým ji Natalia zpívá.

Rusko bylo z přízně Natalie Oreiro doslova uchvácené. Jako by to ale nestačilo, zpěvačka se otevřeně přihlásila k socialismu. Následně zažádala o ruské občanství, které jí bylo v roce 2021 uděleno samotným Vladimirem Putinem. Toto občanství získala Natalia Oreiro jen pár měsíců před vypuknutím války na Ukrajině. Později se k válečnému konfliktu odmítla vyjadřovat, avšak k socialismu se hlásí dál a ruské občanství si ponechala.

Je těžké soudit, zda Natalia Oreiro s proruskou ideologií opravdu sympatizuje, či zda pouze využila příležitosti být stále slavnou a žádanou, příležitosti, které by se jí už jinde nedostalo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz