Hlavní obsah
Lidé a společnost

Žena zkoumala, co způsobuje průvan v jejím bytě. Za zrcadlem našla opuštěný byt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Athena / Creative Commons / pexels.com

Představte si, že objevíte ve svém bytě tajné prostory. Určitě to ve vás bude evokovat zvědavost, ale možná i trochu strach z neznámého. Něco podobného se stalo před 2 lety ženě v New Yorku, ale rozhodně se toho nebála.

Článek

Ženu jménem Samantha Hartsoeová žijící v New Yorku trápil v jejím bytě neznámý průvan. Rozhodla se zjistit, jak je možné, že přestože má všechny otvory utěsněné, stále pociťuje proud vzduchu prostupující jejím bytem. Při svém průzkumu se začala soustředit zejména na koupelnu, protože měla pocit, že právě z této místnosti onen vzduch vychází. Navíc byla místnost stále chladná, jako by ji zvenčí něco ochlazovalo.

Pak konečně přišla na to, odkud vzduch proudí. Zpoza zrcadla. Celé odhalování neznámého zveřejňovala ve svých TikTokových videiích. V jednom z nich se rozhodla, že zrcadlo musí ze stěny pryč, aby konečně zjistila příčinu onoho chladu. Za zrcadlem byl otvor do jakési tajné místnosti. Odvážná Samantha se rozhodla, že se tam podívá. S baterkou se prodrala úzkým otvorem za zrcadlem, aby se ocitla v sousedním opuštěném bytě.

Nejprve se Samantha odvážila vstoupit pouze do první místnosti. Bála se, zda v bytě někdo nežije. Celá scéna jí totiž připadala jako z hororu. Video sdílela online na svém TikToku a mnoho z jejích sledujících o ni začalo mít strach. Proto se hned vrátila otvorem zpět do svého bytu. Následně si pozvala přátele, se kterými prozkoumala celý objevený byt.

Byly zde zničené podlahy, zbylý stavební materiál, dokonce chyběla i koupelna. Prostor obsahoval pouze záchodovou mísu.

Nepodařilo se jim ale zjistit, jak dlouho by mohl být objevený byt zazděný. Očividně byl opuštěný dlouho, ale vzhledem k nálezu stavebního materiálu, toalety a dalších starých vybavení bytu bylo jasné, že tu kdysi někdo bydlel. Proč by ale jakýkoli vstup do bytu byl takto zazděn Samanthinou koupelnou?

Po nahlášení správcovské společnosti bylo zjistěno, že o existenci bytu neměl tušení ani samotný správce objektu, nepodařilo se dohledat ani původní plány objektu či jakékoli další informace. Nález tedy zůstává záhadou.

Samantha zveřejnila na svém TikToku celkem čtyři videa, ve kterých objevovala zazděný byt sama nebo se svými přáteli. Na internetu se její průzkum stal hitem a rychle nasbírala desítky milionů shlédnutí. Někteří vyjadřovali svůj strach o Samanthin život, jiní s údivem popisovali, co na zveřejněných videech vidí. Většina z nich se však shodla, že se jedná opravdu o děsivou zkušenost a že by se tohle stávat nemělo. Našli se ale i takoví, kteří na její účet zavtipkovali. Podle jejich slov by měla být Samantha ráda, protože právě zcela zdarma obdržela druhý byt k užívání.

Správce přislíbil průzkum prostoru a jeho následné uzavření. I tak se ale Samantha nechala slyšet, že se koupelně raději vyhýbá. A není divu. Takový nález by jistě vyděsil nejednoho z nás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Tajný

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz