Hlavní obsah
Umění a zábava

Zpravodajská legenda Martin Severa: Do Superlovu přišel s touhou prohrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Johnmark Smith / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

I tento týden se utká hned několik dalších soutěžících s oblíbenými lovci o výhru až jeden milion korun. Díl to ale bude poněkud netradiční. Zúčastní se ho totiž i zpravodajská legenda 90. let Martin Severa.

Článek

Pořad Na lovu se u diváků těší velké oblibě. Speciální verze soutěže nazvaná Superlov se vysílá vždy v sobotu v hlavním vysílacím čase a pravidelně je jedničkou večera ve sledovanosti. Zásluhu na tom má jak zkušený moderátor Ondřej Sokol, tak i pětice oblíbených lovců. Superlov ale diváky táhne zejména kvůli vysokým výhrám, které si soutěžící mohou svými znalostmi vysoutěžit. Vyhrát lze až milion korun.

Sobotního dílu se zúčastní i legenda Televizních novin Martin Severa. Pamětníci si jej budou z této zpravodajské relace určitě pamatovat. Na pozici moderátora Televizních novin působil od roku 1994 až do roku 2000. Po jeho bohu se za tu dobu vystřídaly hned dvě moderátorky, Martina Kociánová a Jitka Obzinová. Když pak své působení na televizi Nova ukončil, stal se z něj mluvčí Ministerstva zemědělství, kde setrval až do roku 2005. Následně působil ještě na několika televizních stanicích, nakonec se ale vrátit k tomu, co kdysi vystudoval. Martin Severa je totiž učitel českého jazyka a tělesné výchovy. Jeden čas dokonce vyučoval český jazyk ve Francii.

V době, kdy Severa moderoval zpravodajskou relaci na televizi Nova, patřil k těm nejoblíbenějším moderátorům, o čemž svědčí i fakt, že se hned čtyřikrát za sebou stal vítězem v anketě TýTý v kategorii Moderátor zpravodajských pořadů. I přesto v pořadu Superlov odmítá o tomto období svého života mluvit. Zlehčuje to tím, že je to věc dávno minulá, která se odehrála v minulém století. K moderování už by se dle jeho slov nikdy nevrátil.

Nároky na moderátory a moderování samotné prošlo totiž od 90. let výraznou proměnou. Moderátor Superlovu Ondřej Sokol patří mezi nejoblíbenější moderátory současnosti, těžko si však umíme představit, že by pro něj typickým stylem moderoval jakýkoli pořad v 90. letech.

Do pořadu Superlov se bývalý moderátor nepřihlásil dobrovolně. Jeho účast mají na svědomí jeho studentky, které ho do pořadu přihlásily tajně. Martin Severa sice přijal jejich výzvu, aby jim dokázal své znalosti, v pořadu se ale přiznal, že touží po prohře. A to z jednoho prostého důvodu. Neúspěch v soutěži by mohl brát jako znamení toho, že je nejvyšší čas ze školství odejít. Bývalý moderátor má už přeci jen důstojný věk. Letos oslavil 68. narozeniny.

Lovci si souboj se známými osobnostmi, které, ať už do pořadu Na lovu nebo do Superlovu, zavítají, náležitě užívají. I v tomto případě se tak bude jednat o zajímavé utkání. Martin Severa se totiž rozhodne pro boj se čtyřmi lovci. Prozrazovat, zda se mu je podaří porazit, ale nebudeme.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování pořadu Superlov na platformě Voyo (televizní vysílání: TV Nova, 13.4.2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Martin Severa

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz