Hlavní obsah
Internet a technologie

Umělá inteligence CHAT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: www.PISALEK.Ai

Umělá inteligence (Artificial Intelligence, AI)

Chat s umělou inteligencí baví internet. Umí česky, povídat si může každý. V posledních měsících se s AI, tedy s umělou inteligencí, roztrhl pytel. Můžete dočíst o všemožných nástrojích, které dokáží s využitím umělé inteligence dělat divy.

Článek

Umělá inteligence CHAT

Umělá inteligence (Artificial Intelligence, AI) je obor informatiky zabývající se tvorbou systémů řešících komplexní úlohy, jako je rozpoznávání či klasifikace, např. v oblastech zpracování obrazu (ve formě pixelů), či zpracování psaného textu či mluveného jazyka (ve formě počítačového kódu), nebo plánování či řízení na základě zpracování velkých objemů dat.

Foto: WWW.PISALEK.CZ

Tvorba textů s pomocí AI

5 skvělých online AI nástrojů, které můžete vyzkoušet zdarma

PISALEK(AI)

je revoluční systém s podporou umělé inteligence (AI), který posouvá a automatizuje tvorbu obsahu na zcela novou úroveň. Během chvíle můžete generovat jedinečné a vysoce kvalitní texty, obrázky a videa. Umělá inteligence (AI) posouvá hranice pro psaní textů ve 25 jazycích, tvorbu grafiky a videí naprosto zásadním způsobem, stejně jako mění celý obor PR a marketingu. Díky PISALKOVI (AI) získáte možnosti, o kterým se textařům či kreativcům ani nesnilo. Snižte své náklady pomocí moderních technologií AI a ušetřete drahocenný čas.

Dall-E

Pokud bychom měli vzít jediný AI nástroj, o kterém se v poslední době mluví nejvíce, tak se rozhodně bude jednat o Dall-E. Právě tento nástroj se totiž stal za krátkou dobu velmi populárním a díky němu se lidé začali o umělou inteligenci více zajímat. Dall-E je konkrétně nástroj, který dokáže pracovat s obrázky, a to hned několika způsoby. Buď můžete do textového pole zadat text, podle kterého se má vygenerovat obrázek, anebo můžete nahrát vlastní obrázek s tím, že ho následně pomocí Dall-E můžete různě upravovat. Dall-E si můžete vyzkoušet zdarma, funguje zde každopádně kreditový systém, takže zdarma můžete provést jen omezený počet úkonů.

ChatGPT

Jak už jsem zmínil, tak se s umělou inteligencí v poslední době roztrhl pytel. Posledním nástrojem, o kterém se začalo hojně mluvit jen před pár dny, je rozhodně ChatGPT. Jak už název napovídá, tak v rámci tohoto nástroje máte k dispozici chat, do kterého můžete vepsat jakýkoliv požadavek, dotaz či cokoliv jiného s tím, že vám následně umělá inteligence odpoví, a to klidně v češtině. Jednoduše si tak můžete nechat o čemkoliv napsat esej, zeptat se na otázky, na které by vám nikdo neodpověděl, anebo si třeba nechat vygenerovat kód k nějakému jednoduchému programu. ChatGPT zná odpověď prakticky na všechno a je k dispozici zdarma, tak ho určitě vyzkoušejte.

GFPGAN

Pokud náš magazín sledujete pravidelně, tak jste před několika týdny dost možná zaregistrovali článek, ve kterém jsme se věnovali nástroji s názvem GFPGAN. Pomocí tohoto nástroje můžete velmi jednoduše prostřednictvím umělé inteligence zvětšit nějaký obrázek, který máte v nízkém rozlišení, anebo ho zkrátka vylepšit, například pokud je rozmazaný či starší. Obrázek do GFPGAN jednoduše nahrajete, nastavíte si parametry, a poté už jen stačí pár sekund počkat na zhotovení výsledného obrázku, který lze následně samozřejmě stáhnout a uložit do počítače. I GFPGAN je k dispozici zdarma a osobně jej využívám skutečně velmi často.

Lensa AI

Využíváte-li sociální sítě, tak jste si dost možná všimli toho, že mnoho uživatelů začalo sdílet mnoho svých fotek, které jsou však vygenerované právě s využitím AI. Pokud byste nějaký takový nástroj hledali na webu, tak byste jich pár našli, většina z nich je ale placených, a pokud ho chcete pouze vyzkoušet, tak to samozřejmě postrádá smysl. V takovém případě můžete využít bezplatnou aplikaci Lensa AI, která se taktéž v poslední době stala velmi oblíbenou. Jednoduše ji poskytnete fotku vašeho obličeje s tím, že vám zmíněná aplikace pomocí umělé inteligence vytvoří několik různých portrétů, které mnohdy vypadají opravdu famózně. Takže pokud byste si chtěli taktéž takové fotky nechat vytvořit, určitě Lensa AI vyzkoušejte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz