Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Moje zkušenost z práce ve velké firmě (Rakousko), která stála z to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Nenechte se odradit, když se vám nabízí něco nového poznat nebo se něco nového naučit.

Článek

VÝZVA: Tohle je moje další zkušenost, když mne velká nadnárodní firma Kraft Foods poslala do zahraničí na centrálu společnosti do Rakouska, abych tam připravil uvedení úplně nové kategorie jídla pro střední a východní Evropu (konkrétně Čechy, Slovensko, Maďarsko a Polsko).

Takže jsem se po 5 letech v Kraft Foods v Marketingu sebral a odjel do Vídně, kde jsem začal pracovat s cizinci, kteří, a to je potřeba říci, mne hodně převyšovali z hlediska zkušeností a znalostí. Byli tam Belgičané, Francouzi, Švédové a mojí přímou nadřízenou byla Američanka.

Bylo to v roce 2001, tehdy se na mne všichni tihle kolegové dívali docela skrz prsty, protože jsem byl „kluk z Východu“ a hodně mne podceňovali.

CHTĚL JSEM JIM UKÁZAT, ŽE SE MÝLÍ, KDYŽ MNE SOUDILI PODLE NÁRODNOSTI, A DOKÁZAT JIM, ŽE MAJÍ O NÁS VELMI ZKRESLENÉ PŘEDSTAVY.

Protože jsem docela soutěživý typ, tak jsem se „do toho zakousl“. Pracoval jsem brzy ráno a končil pozdě večer, studoval jsem spoustu dokumentů a podkladů (internet tehdy nebyl takovým pomocníkem, hledal jsem v knihách), ale stejně to byla docela dřina.

Měl jsem celý projekt dokončit do jednoho roku a pak se vrátit do ČR. Asi byste chtěli slyšet happy end, že jsem odcházel a měl jsem „standing ovation“, ale tak to nebylo, a i když to nebyl ani žádný propadák, ale dodnes úplně nevím, jak mne vnímali.

Celkově ta atmosféra v kanceláři byla velmi studená, vůbec jsme se nepotkávali mimo práci, každý si jel jenom sám na sebe. To byla moje další zkušenost, kdy jsem se s nadšením vrátil domů do Čech mezi své známé a kamarády.

Kdybych to shrnul, tak mne práce v zahraničí hodně obohatila o nové vědomosti, naučil jsem se od mých chytřejších kolegů jinak přemýšlet a samozřejmě jsem se výrazně zlepšil v angličtině. Musel jsem vystoupit ze svojí komfortní zóny, tvrdě jsem makal, ale STÁLO TO JEDNOZNAČNĚ ZA TO!!!

Nenechte se odradit, když se vám nabízí něco nového poznat nebo se něco nového naučit.

www.uzdravujemefirmy.cz

#Uzdravujeme Firmy

#Jsme na čísla zlepšíme ta Vaše

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz