Hlavní obsah
Seberozvoj

Ponechte si pozitivní životní postoj. „Fňukání“ ještě nikdy nikomu nepomohlo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Hlavu vzhůru, nikdy není čas na to se vzdávat. Tvoje myšlenky totiž formují Tvoji osobnost víc, než si myslíš.

Článek

Životní postoj.

Mám dlouholetého kamaráda, vyrůstali jsme spolu, „chodili jsme spolu za holkama“ a často jsme se spolu chodili taky bavit. Vždycky to byl veselý kluk, ale postupem času se to začalo měnit.

Má už docela dlouho negativní období, kdy má opakovaně pocit, že se mu nic nedaří. Někdy je neuvěřitelné, co všechno za negativa dokáže vymyslet. Přítelkyně ho nemá ráda, bývalá manželka mu nemůže přijít na jméno, má málo přátel, děti z prvního manželství mu už odrostly, tak je už skoro nevidí a spoustu dalších splínů. Přitom, když ho hodnotím já, tak je velice úspěšný muž.

Je neuvěřitelně schopný prodejce, který prodá snad úplně všechno. Firmy, kde pracoval, ho neskutečně dobře platí, protože zcela běžně vyhrává ceny pro nejlepšího prodejce v Evropě (neprodává pro žádný Oriflame nebo tak něco, všechno jsou to technické firmy, které mají velmi známé jméno ve světě). Má tři děti, pěkný dům v Praze, chatu v krásném místě, pěkné auto a… je už léta neuvěřitelně nespokojený sám se sebou. Myslím si, že jsem docela motivátor, ale na něj prostě nestačím. Dokonce když měl doma nějaké problémy, tak se přestěhoval asi na 6 týdnů ke mně a měli jsme možnost pravidelně spolu mluvit, ale ta jeho negativita mne málem zabila. On dokázal převrátit positivní zprávu v neskutečný problém. Docela mne ten jeho postoj vysiloval.

Nebyl jsem mu schopný vysvětlit, že změnit postoj znamená, že najednou stejné věci budou vypadat jinak. On to prostě nedokázal. Bohužel, jak se říká, že negativní postoj se promítne do zdraví, tak se stalo také v jeho případě. Vracela se mu jedna hodně nepříjemná nemoc a stále se jí nemohl a nemůže zbavit.

V jeho případě, bylo krásně vidět, jak máme na spoustu věcí úplně odlišný názor.

Možná to zní americky, ale nenechte se otrávit ničím a nikým.

Když si seřadíte věci, které se Vám zatím v životě povedly ve srovnání s těmi několika neúspěchy, tak téměř všichni jsme úspěšní.

Uzdravujeme Firmy

Jsme na Čísla, zlepšíme ta Vaše!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz