Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Práce ve firmě je týmový výkon, sám nikdo nic nezvládne.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Uzdravujeme Firmy

Firma je tak slabá jako nejslabší článek řetězu.

Článek

Všichni lidé ve firmě jsou důležití.

Ano, bez někoho by se firma zhroutila, ale i ten poslední zaměstnanec má svůj vliv na chod firmy.

Když nastoupíme jako interim manažeři do firmy, tak bojujeme s nedůvěru, nikdo neví, jestli nejsme jenom drazí „žvanilové“ nebo jestli firmě nakonec vůbec s něčím pomůžeme.

Kromě profesních dovedností samozřejmě zaměstnanci hodnotí také, jaký k nim máte přístup neboli jak se k nim chováte.

Osvědčilo se mi mluvit se všemi zaměstnanci osobně a ptát se jich na názory. Často jsem byl překvapený, že zpětná vazba na pro mne již vyřešený projekt je mezi lidmi ve výrobě/obchodě/THP dost negativní a argumenty proč tomu tak je, rozhodně měly „hlavu a patu“.

Samozřejmě musíte filtrovat a ptát se lidí na věci, ale ponechat si zdravý úsudek, co je pouze plané stěžování (jsme přece jenom Češi) a co jsou fakta, ale skoro vždy se něco dozvíte.

Lidi si dobře uvědomí, že jim nasloucháte. Nemusíte je poslechnout ve všem, ale musíte jim vysvětlit, proč určité kroky děláte a proč případně jejich návrh / komentář nejde realizovat. Transparentnost je v každé firmě důležitá.

Jděte mezi lidi a naslouchejte jim, dozvíte se věci, které se jinak nedozvíte a budete vést firmu lépe. Rozhodnutí udělaná pouze z „ředitelské zasedačky“ málokdy fungují.

www.uzdravujemefirmy.cz

Uzdravujeme Firmy

Jsme na čísla, zlepšíme ta vaše!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz