Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Práce ve firmě je týmový výkon, sám nikdo nic nezvládne.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Všichni lidé ve firmě jsou důležití. Ano, bez někoho by se firma zhroutila, ale i ten poslední zaměstnanec má svůj vliv na chod firmy.

Článek

Práce ve firmě je týmový výkon, sám nikdo nic nezvládne.

Firma je tak slabá, jako nejslabší článek řetězu

Všichni lidé ve firmě jsou důležití.

Ano, bez někoho by se firma zhroutila, ale i ten poslední zaměstnanec má svůj vliv na chod firmy.

Když nastoupíme jako Interim Manažeři do firmy, tak bojujeme s nedůvěru, nikdo neví, jestli nejsme jenom drazí „žvanilové“ nebo jestli firmě nakonec vůbec s něčím pomůžeme.

Kromě profesních dovedností samozřejmě zaměstnanci hodnotí také, jaký k nim máte přístup neboli jak se k nim chováte.

Osvědčilo se mi mluvit se všemi zaměstnanci osobně a ptát se jich na názory. Často jsem byl překvapený, že zpětná vazba na pro mne již vyřešený projekt je mezi lidmi ve výrobě/obchodě/THP dost negativní a argumenty proč tomu tak je, rozhodně měly „hlavu a patu“.

Samozřejmě musíte filtrovat a ptát se lidí na věci, ale ponechat si zdravý úsudek, co je pouze plané stěžování (jsme přece jenom Češi) a co jsou fakta, ale skoro vždy se něco dozvíte.

Lidi si dobře uvědomí, že jim nasloucháte. Nemusíte je poslechnout ve všem, ale musíte jim vysvětlit, proč určité kroky děláte a proč případně jejich návrh / komentář nejde realizovat. Transparentnost je v každé firmě důležitá.

Jděte mezi lidi a naslouchejte jim, dozvíte se věci, které se jinak nedozvíte a budete vést firmu lépe. Rozhodnutí udělaná pouze z „ředitelské zasedačky“ málokdy fungují.

Uzdravujeme Firmy

Jsme na Čísla, zlepšíme ta Vaše!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz