Hlavní obsah
Umění a zábava

V liberální demokracii by umělci měli jít příkladem i v soukromém životě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Znovu se vracím k veřejně vystupujícím umělcům. V minulých článcích jsem se věnoval angažované tvorbě, dnes píšu o tom, že umělec by měl jít příkladem i svým soukromým životem a vystupováním na sociálních sítích.

Článek

Autorem dnešního zamyšlení nejsem přímo já, ale diskutující z mého facebookového profilu, který přišel s neotřelým pohledem na to, že není možné oddělit angažovanou tvorbu a osobnost umělce. A snaží se najít recept, jak k umělcům přistupovat komplexně.

Osoba umělce dnes svým významem často převyšuje umělcovo dílo samotné, děje se tak zejména prostřednictvím sociálních sítí, na kterých umělec svými projevy a sdílením osobních zážitků buduje tzv. dosah, prostřednictvím kterého může formovat smýšlení naší mládeže, a to i způsobem, který je v rozporu s liberálními hodnotami budovanými v naší unii. Komise, která se zabývá repertoárem veřejně vystupujících umělců, by proto měla mít kontrolu i nad touto sférou, například povinným vytvořením pracovního orgánu ve společnosti provozující danou sociální síť, kde by jako externisté s hlasovacími právy zasedali i členové zmiňované komise. A tento pracovní orgán by kontroloval oznámení na stažení nevhodného obsahu umělců - ne snad za účelem cenzury projevu umělce, ale kvůli ochraně a udržení liberálních hodnot v hlavách koncových uživatelů - sledujících.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz