Hlavní obsah
Lidé a společnost

With or without you. Neboli náhodná vzpomínka na bezstarostnou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Engin_Akyurt, Pixabay

Dneska se mi v hlavě objevila tato diskotéková vzpomínka, které už bude dobrých dvacet let, a rozhodl jsem se o ni podělit.

Článek

Diskotékou se vznáší testosteron a mix parfémů, skrz které se na parket dere píseň With Or Without You od U2.

Konečně i ploužákový tanečník dostal možnost pozvat na parket oběť svých nenápadných celovečerních pohledů, aniž by se před ní motoricky ztrapnil. Šoupat nohama ze strany na stranu snad umí každý.

Postávám u baru, pozoruji alkoholem uvolněný pár, který nejspíš začne kopulovat přímo během tance, a přitom prožívám okamžik totální mladistvé bezstarostnosti v noční edici. Po pravé ruce brácha, po levé můj nejlepší kamarád (dalo by se říct takový adoptovaný brácha) a na parketu kamarád Čery, jediný tanečník bez partnerky, pokud nepočítám Cuba libre, se kterým mává ve vzduchu. Tahle písnička je jeho a tahle noc je naše. Včera ani zítra neexistuje a jedinou starost nám dělá zajištění konstantní míry promile v krvi a nalezení způsobu, jak vstoupit do hlavy nedostupné barmance.

Jdu na to, opírám se o bar a pohledem Casanovy se hlásím o její pozornost. Mé osobité kouzlo ji přitahuje blíž. Naklání se, aby mě přes hlasitý zpěv Bona a řev Čeryho slyšela.

„Co to bude?“

„Nic, jen jsem si chtěl z blízka ověřit, jestli jste opravdu tak krásná, jak vypadáte z dálky! A koukám, že jste z blízka ještě krásnější.“

„Na to nemám čas, dáte si něco, nebo ne.“

„Tak jedno kubíčko!“

Musím na svém šarmu ještě zapracovat! Ale nevzdávám se, a zatímco zvu svou novou svobodnou partnerku ve skle na parket k Čerymu, přemýšlím na dalším proslovu, tentokrát určeném slečně z druhého levelu, mnohem nedostupnější tanečnici.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz