Hlavní obsah
Umění a zábava

Minecraft ve filmu. Co všechno nás čeká? Máme se bát, nebo těšit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Film Minecraft, inspirovaný populární videoherní sérií, je očekáván na velká plátna v roce 2025. Herní adaptace jsou ale ošemetné. Povede se to v tomto případě?

Článek

Film byl oznámen již v roce 2014, ale kvůli různým problémům, jako jsou změny režisérů a produkční zpoždění, byl několikrát odložen. Nakonec to vypadalo, že nikdy nevznikne nebo se dočkáme animáků, který bude snadnější natočit.

Až v roce 2022 bylo oficiálně potvrzeno, že hraný film získal zelenou a měl by být dokončen s premiérou naplánovanou na rok 2025. Režie se nakonec ujme Jared Hess, známý svou prací na komediích jako Napoleon Dynamite a Nacho Libre, což dává naději na zajímavý a originální pohled na herní adaptaci.

Film bude hraným ztvárněním hry a představí Jasona Momou, který ale ve filmu působí vysloveně příšerným dojmem. Osobně ho znám z jeho rolí ve „Hře o trůny“ nebo jako Aquamana, kde byl úžasný. Zde pobíhá s kudrnatou parukou a růžovém saku.

Příběh filmu se zaměří na mladou hrdinku a její skupinu přátel, kteří se dostanou do světa Minecraftu. Nakonec se budou muset postavit legendárnímu Ender Drakovi, aby zachránili svůj blokový svět před zničením.

I když přesné detaily zápletky nebyly zveřejněny, očekává se, že film zachytí podstatu Minecraftu, svobodu, kreativitu a přežití v obrovském sandboxovém světě.

Hraná adaptace Minecraftu je sledovaná s velkým očekáváním, protože představuje jeden z nejzajímavějších projektů, který vychází z herního světa. Jak bude tento oblíbený a nekonečně kreativní svět přenesen na plátno, zůstává velkou otázkou. Herní adaptace se někdy podaří, jako to bylo u legendárního Super Maria, někdy je to ale vyslovený propadák. Jaký na to máte názor?

Zdroj k článku

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz