Hlavní obsah
Umění a zábava

Paris Hilton - Paris (Retro recenze)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Album Paris Hilton, vydané v roce 2006, přineslo překvapení pro mnoho posluchačů. Paris do té doby známá jako „profesionální celebrita“ se hudební kariérou posunula do zcela nové oblasti.

Článek

Paris byla známá svým působením v reality show, natočením filmu pro dospělé a jako osoba, co vlastně neumí nic pořádně ale stále se o ní mluví.

Hudební kariérou, pokud se to tak vůbec nezvat, se snažila posunout svou značku do zcela nové oblasti. S albem „Paris“ představila taneční a popové rytmy, které měly určitý komerční potenciál. Jedna věc se ale za peníze nekoupí, dobrý hlas.

„Turn It Up“ je skvělý úvod, který nám ukáže směřování celého alba. Produkce je dotažená k dokonalosti. Textově se skladba soustředí na povrchní témata o večírcích a záři reflektorů. Popová hudba ale většinou moc oduševnělé texty nemá. Paris zde vystupuje sebevědomě i když vlastně vůbec nevíte proč. Její antizpěv totiž vše dokonale uzemní.

„Fightin' Over Me“ je skladbou, která má v sobě nádech R&B díky hostování rapových interpretů. Textově se Paris prezentuje jako objekt touhy, kolem kterého se bojuje. Skladba je spojením popu a hip hopu.

„Stars Are Blind“ je pravděpodobně největší a nejznámější hit z celého alba. Tato reggae-popová skladba se stala skutečným hitem, jak u kritiků, tak zbytku společnosti. Paris zde působí více přirozeně a nenuceně. Chytlavý refrén a letní atmosféra udělaly z této skladby opravdu klenot.

„I Want You“ je další taneční kousek i když pomalejšího tempa. Skladba obsahuje samply z hitu „Grease“ od Frankie Valliho. Bohužel ale nemá dostatek originality a těžko ji vnímat jako něco výrazně zapamatovatelného.

„Jealousy“ se věnuje rivalitě mezi ženami, které závidí Paris její úspěch. Skladba je vyvolat osobní atmosféru ale hudebně nepřináší nic převratného.

„Heartbeat“ je balada, která by mohla být skvělou záležitostí. Skladba má lehký dotek osmdesátkového synth-popu. Paris zde snaží zpívá o lásce a romantice i když její vokální schopnosti jsou opět velmi omezené.

„Nothing In This World“ je další energická popová píseň, která je ale snadno zaměnitelná s mnoha jinými skladbami té doby. Hlavním tahounem písně je chytlavý refrén ale jinak skladba nenabízí mnoho inovací.

„Screwed“ je další písnička o nepovedených vztazích a zklamání. Melodie je jednoduchá, ale znovu není dostatečně výrazná, aby nějak zaujala.

„Not Leaving Without You“ je sebevědomém přístupu k lásce a vztazích. Produkce je sice doladěná k dokonalosti ale ničím neoslní.

„Turn You On“ se snaží Paris o drsnější a svůdnější přístup, což se jí neuvěřitelně nedaří. Klubová věc, určená na taneční parket, nenabízí nic překvapivého ani nového.

„Do Ya Think I'm Sexy“ je snad tím nejhorším, co album nabízí. Paris si troufla na cover slavného hitu Roda Stewarta a dopadlo to příšerně. Zatímco originál je stále dráždivý a plný energie, verze od Paris působí ploše a nevýrazně.

Album přináší několik překvapivých momentů, jako je úspěšná „Stars Are Blind“, ale celkově se potýká s nedostatkem originality a vokálního nerozsahu. Produkce je čistá a dotažená ale Paris nedokáže svým projevem pozvednout album na vyšší úroveň. Nejspíše to nebyl ani její záměr.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz