Hlavní obsah
Umění a zábava

Svatomartinské oslavy v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Václav Staněk

Svatomartinské oslavy v klubu Parník

V sobotu 11. listopadu se v Ostravě konaly svatomartinské oslavy. A program byl opravdu bohatý.

Článek

Akce začala už v 11 hodin a konala se kolem vily Hanse Ulricha i v jejích prostorách, ve kterých nyní sídlí Klub Parník.

Foto: Václav Staněk

Program Svatomartinských oslav

Venku se konala hlavní část programu. Na pódiu a pod ním se vystřídaly historické skupiny, které předvedly své šermířské umění. Dále vystoupili ve dvou vstupech i Komedianti na káře, kteří v prvním bloku zahráli pohádku o vysvobození princezny ze zajetí draka a v druhém bloku předvedli své kejkle. Komedianti na káře se nikdy neomrzí a pořád baví. Taky tu vystoupil bača, který předvedl, jak se jeho psi v tomto případě border kolie, starají o stádo kozí a ovcí nebo o husy. O půl páté se všichni vystupující a návštěvníci mohli zapojit do svatomartinského průvodu z Masarykova náměstí k hale.

Foto: Václav Staněk

Komedianti na káře

Návštěvníci mohli navštívit mnoho stánků. Byli zde kovář, tkadlec, košíkář nebo taky výstava středověkých zbraní. Bohatá byla i nabídka prodejních stánků. V nabídce byly punče, husí jatýrka, výborný chleba s pomazánkou, a ještě lepší buchty z Polska, trdelníky nebo dřevěné potřeby do kuchyně.

Program ale byl i uvnitř vily. V prvním patře bylo možné koštovat svatomartinská vína. V přízemí, v prostoru klubu Parník, přes den zde hrála cimbálová muzika, která zahrála nejen lidovky ale i populární písničky v cimbálové podobě. Hodně se mi takto líbila Kdyby se v komnatách. Návštěvníci si v restauraci mohli zarezervovat i svatomartinské menu. V nabídce byla svatomartinská husa, se zelím, lokšemi a jako dezert byl jablečný závin - to celé za 520 korun. Ve večerních hodinách vystoupil i Tomáš Kočko.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz