Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Prezentace SOŠ a SOU ve Vlašimi na Májových slavnostech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Věra Jantošová, učitelka vzdělávacího programu JA Studentská firma

Stánky studentských firem školy na Májových slavnostech ve Vlašimi

První květnový den připravila SOŠ a SOU ve Vlašimi v prostorách malého nádvoří zámku zajímavý program aktivit pro všechny návštěvníky Májových slavností. Krásné počasí všem velmi přálo a účast byla velmi vysoká.

Článek

Letos na návštěvníky čekalo Prvomájové menu ve školní restauraci, ze kterého si mohli zájemci vybrat jak výborný vepřový a kuřecí řízek, tak i klasiku – svíčkovou na smetaně. Jen málo návštěvníků odolalo sladkému dezertu, který upekly cukrářky školy. Jejich dortíky vypadaly a chutnaly famózně. Cukrářky si rovněž připravily pro malé návštěvníky zdobení perníčků. Velký zájem byl i o jejich cukrovinky, které prodávaly ve stánku plném sladkých dobrot. Zajímavostí byly míchané nápoje, které připravovaly žákyně oboru Kuchař-číšník a zároveň absolventky barmanského kurzu. Nechyběla ani prezentace a ukázka kovářských prací, prohlídka traktoru, motocyklu a nabídka autoškoly. Velký zájem byl o svařovací simulátor, který potěšil nejenom děti, ale i dospělé a trenažér pro nácvik řidičských dovedností.

Každou hodinu probíhaly organizované prohlídky školy, o které byl rovněž velký zájem. Zajímavostí byla ukázka práce několika studentských firem, které jsou ve škole založeny v rámci vzdělávacího programu JA Czech. Firma Šum Bum prodávala relaxační šumivé bomby do koupele a voňavá mýdla. Firma Dřeváci na plech nabízela dekorace pro zútulnění domova a hračky pro domácí mazlíčky a firma Second Art, která se zaměřuje na renovaci věcí ze secondhandu a díky malbě a batice na textil dává oděvům nový vzhled, představila velký výběr triček, mikin a dalších originálních oděvů. Aktivity všech firem měly velký ohlas a hodně návštěvníků se zajímalo o podrobnosti tohoto vzdělávacího programu JA Studentská firma.

Ve spolupráci s městem Vlašim a dalšími vybranými subjekty se škola zapojila do MALÉ HRY jen tak pro radost, která byla určena pro nejmenší účastníky Májových slavností. Ti postupně navštívili všechna místa na mapě, získali na nich razítka do hrací karty a mohli si pak vyzvednout sladkou odměnu. Tato HRA podpořila u dětí soutěživost a aktivně zapojila nejenom je, ale i jejich rodiče do pestrých aktivit, které se konaly v krásném prostředí zámeckého parku ve Vlašimi.

Velké díky patří všem návštěvníkům Májových slavností, kteří v tento krásný den nevynechali návštěvu prostor školy a mohli se tak seznámit s prací žáků, kteří na této škole studují v několika oborech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz