Hlavní obsah
Umění a zábava

Holubová o hraném sexu s Duškem ve filmu, její vyprávění je symfonie humoru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin), CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Eva Holubová

Ve dvou různých rozhovorech téměř totožně vzpomíná Eva Holubová na postelovou scénu s Jaroslavem Duškem. Jestli někdo umí humorně vyprávět, pak je to herečka Holubová. V hlavní roli film Pelíšky.

Článek

Jestli někdo umí vyprávět vtipné historky, pak je to jednoznačně Eva Holubová. Neskutečně vtipná, vždy s kamennou tváří. Nechávající zároveň posluchače, aby si přišli sami na to, co je na oné historce vtipné. Rodačka z Prahy je náš národní herecký klenot. Myslím, že je namístě to napsat otevřeně ještě za jejího aktivního hraní. Zaslouží si to. Výčet filmů, ve kterých zazářila, je téměř nekonečný. Od Pelíšků, Pupenda až po Líbáš jako Bůh nebo Účastníci zájezdu.

Právě první zmíněný film Pelíšky přinesl jednu vtipnou scénu, na kterou snad ještě vtipněji vzpomíná ve dvou rozhovorech její hlavní aktérka Eva Holubová. Tu totiž s Jaroslavem Duškem čekala postelová scéna. A vzhledem k absenci podobných filmových zkušeností a nevyzpytatelnosti jejího hereckého druha se na onu scénu příliš netěšila. Dnes už na to ale vzpomíná s humorem. A to jak v talk show u Honzy Dědka, tak také v pořadu Jsme s vámi - a je to Prima!.

Příprava na postelovou scénu a tři tečky

Na začátku stálo čtení scénáře spolu s Jaroslavem Duškem a režisérem Janem Hřebejkem. Zrovna probírali scénu, ve které mají spolu oba tančit, vypít lahev vína, a přirozeně se přesunout do ložnice. „A tam bylo pár teček,“ popisuje chladně Holubová, co viděla ve scénáři. A tak z její strany následovala otázka, co těch pár teček znamená. Dušek a Hřebejk odpověděli protiotázkou: „No tak vždyť máš děti, ne?“ Jenže Holubová se nenechala odbýt a naznačila, že jí jde o to, kam až chtějí zajít. „No, ono taky záleží, kam nás pustíš,“ odpověděl sebevědomě režisér a Jaroslav Dušek klidně dodal: „Neboj se, já půjdu jenom na krajíček.“

Den „D“ a natáčení postelové scény

Vtipálek Dušek ale s žerty nepřestával, a před natáčením předstíraného sexu se dokonce snažil Holubovou uklidnit, ať se nebojí, že má prý kondom. Roztáhl si pak v klidu gauč a dle slov Evy na něm začal cvičně „rajtovat“. Vystrašená herečka si tak na sebe raději vzala dvoje spodní prádlo. Nechtěla totiž, aby ji případně národ viděl celou nahou, takže byla připravena po sundání prvních kalhotek natáčení scény stopnout. Od kolegyně Stašové si pak ještě pár minut před začátkem natáčení půjčila „stahovačky,“ takže byla, zdá se, maximálně připravená.

Málokdo z diváků dnes ví, že celý dialog během postelové scény byl jedno velké improvizování. Holubová z toho stresu zapomněla na to, co má říkat. „Já jsem tam vůbec neříkala to, co jsem měla, já jsem jenom říkala, že je mi blbě, a hlavně tiše a rychle,“ dnes s úsměvem vzpomíná.

Sám Dušek pak s těžítkem, plný energie a legendární větou o nabídce kvalitního sexu spoluvytvořil jednu z nejpamátnějších postelových scén v dějinách našeho filmu. Spolu s Holubovou tak oba svými výkony přispěli k tomu, že je celý film Pelíšky dodnes hodnocen jako jeden z nejlepších v historii české a československé kinematografie.

Povídání Evy Holubové si můžete užít buď v pořadu 7 pádů Honzy Dědka (ZDE), nebo v talkshow JSME S VÁMI - a je to Prima (ZDE). Počítejte ale s tím, až příště uvidíte znovu Pelíšky, nebudete už tuto postelovou scénu nikdy vnímat tak jako dříve.

Zdroje: 7 pádů Honzy Dědka, Studio Dva, ČSFD, Film Pelíšky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz