Hlavní obsah
Názory a úvahy

Je Rusko ještě stát?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vladimír Sůra

Spíše ne. A tak je nutno na něj nahlížet.

Článek

Rusko bylo možno považovat za stát v období carismu. A dokonce i v období socialismu.

Ba dokonce i za období prezidenta Gorbačova a Jelcina bylo ještě možné považovat Rusko za stát. Vždyť Čínu, Severní Koreu, a i jiné diktatury také považujeme za státy. I když nedemokratické.

Od doby, kdy se k moci dostal pan Putin, ale není možné považovat Rusko za stát. Sám přece prohlásil po svém zvolení na tajné schůzce bývalého KGB – nyní FSB “ Rusko je konečně naše.“ Myšleno zločinecké organizace KGB.

Spíše než stát, připomíná území nazývané Rusko jiné teroristické organizace např. Islámský stát (DAEŠ), Al Kaida, nebo nějakou extremistickou náboženskou organizaci se všemi jejich zvrácenostmi.

Od doby, kdy se Ruska zmocnil Putin a několik jeho nohsledů, je možné Rusko považovat pouze za území, nazývané slovem Rusko, kterého se zmocnili zločinci v kravatách a jehož nerostné bohatství nezřízeně drancují nekontrolovatelné skupiny bezskrupulózních zlodějů, a i vrahů nazývaných decentně oligarchy.

Obyvatelstvo žijící v oblasti nazývané Rusko je udržováno ve strachu a bez vzdělání, aby se nebouřilo a nechalo se zotročovat výše uvedenými lupiči a zloději.

Mnoho atributů státu ruské území ztratilo.

Argumenty, že Rusko je stát versus popření těchto argumentů.

1. Je to stát, protože má mezinárodně uznané hranice.

Protiargument: Titulek na seznam.cz: „Rusko nemá žádné hranice, prohlásil Medveděv a ukázal mapu “ – zdroj: seznam.cz

-Jak může být území na planetě Zemi nazývané Rusko státem, když nemá hranice? Sám to přiznal jeden z Putinových slouhů. Bez svolení svého šéfa by si to jistě nedovolil.

- Rusko zároveň deklaruje, že hranice má, ale jinde než mezinárodně uznané. Např. Krym, Donbas, Luhansk.

2. Je to stát, protože je členem mnoha mezinárodních institucí, včetně OSN.

- Jak může být území nazývané Rusko členem mezinárodních institucí, když nemá hranice? Případně Rusko říká, že jeho hranice je jinde, než mezinárodně uznané? Tudíž Rusko není stát. Je to jen pojmenování určité oblasti na naší planetě.

3. Je to stát, protože má vnitřní státní struktury. Prezidenta, parlament (státní dumu) atp.

- Zločinecké organizace také mají vnitřní struktury. Jen se jim říká jinak. Místo prezident se říká vůdce bandy (tlupy, organizace, skupiny atd.), Namísto parlament se říká tajná schůzka mafiánů atp. Názvosloví struktury totiž není rozhodující.

Vše výše uvedené potvrzuje: Montevidejská definice státu z 6.12.1933

· Stanovuje 4 základní kritéria státu jako subjektu mezinárodního práva. (Článek 1) Jedná se o tato kritéria:

1. stálé obyvatelstvo

2. definované teritorium

3. vláda

4. kapacita vstoupit do diplomatických vztahů s jinými státy

· Federativní stát bude tvořit jedinou osobu z pohledu mezinárodního práva.

· Politická existence státu je nezávislá na uznání jinými státy. (Článek 3)

· Státy jsou si právně rovny, užívají stejných práv a mají stejnou povinnost je plnit.

· Práva států nesmí být ovlivněna jakýmkoliv způsobem.

· Uznání státu znamená, že uznaný stát akceptuje ostatní státy se všemi jejich právy a povinnostmi stanovenými mezinárodním právem. Uznání je bezpodmínečné a neodvolatelné.

· Žádný stát nemá právo zasahovat do vnitřních či vnějších záležitostí jiného.

· Jurisdikce států v rámci území daného státu se vztahuje na všechny obyvatele. I cizinci jsou pod stejnou ochranu zákonem a vnitrostátními orgány.

· Primárním zájmem států je zachování míru. Neshody jakékoliv povahy, které vzniknou mezi státy, by měly být řešeny pokojnými metodami.

· Území státu je nedotknutelné a nemůže být předmětem vojenské okupace ani jiných způsobů použití síly jiným státem přímo či nepřímo nebo z jakéhokoli motivu jakkoli, byť jen dočasně.

Smlouva zůstává v platnosti na neurčito. (Dodnes je v platnosti.) - - zdroj: Wikipedie, Montevidejská definice státu z 6.12.1933

Většinu z definice státu Rusko již nesplňuje. Právní oddělení mezinárodních organizací, jejichž členem je neexistující stát Rusko, by měli, ve světle faktů, že Rusko už nesplňuje definici státu podle montevidejské definice státu hledat cesty, jak právně vyřadit Rusko ze seznamu států – tzv. „oduznat“.

Pak bude možné s mafií ovládající ruské území jednat stejně jako s Islámským státem, Al Kaidou atp. Se všemi právními důsledky z toho vyplývajícími.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám