Hlavní obsah

Vystoupení z V4? Ideální příležitost!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vladimír Sůra

V úterý 27.2.2023 se má konat setkání předsedů vlád V4. To je ideální příležitost k vystoupení z této přežité a nyní už i obskurní organizace.

Článek

V úterý, 27.2.2024 se má konat setkání předsedů vlád V4.  To je ideální příležitost k vystoupení z této přežité a nyní už i obskurní organizace. Myslím, že by bylo vhodné inspirovat před tímto setkáním pana předsedu vlády , prof. Fialu, aby navrhl ukončení činnosti (nebo spíše nečinnosti) a rozpad V4. Určitě to uvítá p. předseda polské vlády Tusk. Nebo alespoň, v případě, že by pan Tusk navrhl rozpad V4 z vlastní iniciativy, by ho pan prof. Fiala mohl podpořit. A jako onu pověstnou třešničku na dortu, by mohl p. Fiala navrhnout vznik V2. (Česko a Polsko). Tam ale není úplně jisté, jestli by to bylo do budoucna správně.

Stejně se, v případě V4, jedná o přežitou organizaci, která už dávno pozbyla smysl. A to je diplomaticky řečeno. Ve skutečnosti nám členství v této skupině přináší jen ostudu před vyspělými státy západní Evropy. Obzvláště v poslední době, kdy se čím dál více projevuje prezident Slovenska Fico, jako proruská pátá kolona a premiér Maďarska jako, s prominutím, kšeftující hochštapler. Pře rokem 89 pro to měla čeština krásný, i když dnes zapomenutý výraz - vekslák.

Česká republika má v posledních letech, po nástupu současné vlády, volbě prezidenta a událostech v Ukrajině, v Evropě velmi dobrý a výrazný zvuk vzhledem ke své velikosti.  Členství ve V4 nám to celé kazí. Tento kladný názor si na nás evropské státy udělaly, protože současná česká politická reprezentace se nebojí být v zahraniční politice iniciativní a přicházet s neotřelými nápady. Prostě nepolitikaří a hlavně NEBOJÍ SE. To je naše významná deviza z posledních let. Tak si to nepokažme členstvím v této mrtvé skupině, kde polovina členů je v podezření z kolaborace s ruským fašisticko-postkomunistickým režimem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám