Hlavní obsah

Lidé , volte upřímně.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Nerozumím tomu, že výsledky průzkumů volebního potenciálu stran a hnutí vládní koalice jsou jenom o něco horší než výsledky průzkumů parlamentních a neparlamentních politických stran stojících ve vládní opozici. Asi se stala někde chyba, že vážení

Článek

Vůbec už nerozumím zveřejňovaným průzkumům veřejného mínění volebního potenciálu politických stran a hnutí ve volbách do Evropského parlamentu, kde jsou vyhlídky pěti vládních uskupení jen o trochu horší, než výsledky parlamentní a neparlamentní opozice. Buď jsou zmiňované průzkumy „cinklé“, nebo jsou lidé hrubě neupřímní. V daném případě je pravda asi na obou stranách.

Můj názor vychází z každodenního styku s občany. Protože jsem velmi kontaktní člověk, který se vlastně celý život zajímá o politiku má dnes tolik příležitostí se o současném stavu vnitřní i zahraniční politiky bavit. Spoluobčané nebo i turisté a lázeňští hosté, mohu říci a vůbec nepřeháním, jsou fakticky naší vládní politikou i politikou Evropské unie velmi znepokojeni a jsou k ní absolutně kritičtí. Chci říci že jsem senior, který se snaží různými brigádami si vylepšit příjmovou stránku rodiny a tudíž se setkává v nahodilých debatách se všemi kategoriemi občanů. Od seniorů až po střední generaci, od neovlivněných vzděláním až po akademiky docenty a profesory. Ono v dnešní době není vůbec složité se nahodile setkat s takovými to osobnostmi, protože náš demokratický režim jich za více než 30 let vychrlil mnoho. A podle tedy mých osobních průzkumů uvádím, že naprostá většina je ze současných výsledků vlády mnohdy až šokována, přesto, že mnozí volili některou ze stran vládní pětikoalice. Oni např. i učitelé, kteří by mohli být spokojení alespoň s finančním ohodnocením jejich pedagogické práce, jsou velkými kritiky vlády.

Samozřejmě, že já se všemi kritiky musím souhlasit, protože jsme se např.ani v HDP nedostali na úroveň předkovidové doby , což jsme jediní z EU a zemí OECD. Hospodářské výsledky jsou velkým zklamáním občanů už i proto, že se vláda vůbec o naplnění tohoto důležitého úkolu nezajímá, ale naopak svými až zbytečnými úspornými opatřeními „balíčků“ 1, 2, zrušením EET atd. ,zbytečně snižuje životní úroveň lidu. To, že se to děje z důvodu snížení schodku rozpočtu už dávno není pravda, protože zadlužení státu se neustále zvyšuje. Stačilo by nastavit takové podmínky asi jako jinde v EU a OECD, aby vláda nastartovala ekonomiku tam, kde skončila v r. 2020 .Poté by už vláda nemusela nic podstatného vymýšlet , protože ekonomika ČR by se zase rozjela a příjmy obyvatelstva a tím i jejich životní úroveň by se zvyšovaly. Opak je však pravdou. Občané však kritizují i zahraniční politiku vlády, která sice zvenčí a z novinářského hlediska vypadá jako velmi aktivní a úspěšná , ale nakonec jak vidno z výsledků hospodaření vlády je neúspěšná a tedy nic našim občanům nepřináší. Snad přináší jen vládním aktérům popularitu v zahraničí a osobní hrdost, což je však z pozice takových funkcí málo. Vždyť ani práce 110 diplomatů v EU nepřináší pozitivní výsledky pro ČR viz. Migrační pakt, Green Deal atd.

No a tady se dostávám na podstatu věci, že názor občanů k celému komplexu vládních politik je vesměs kritický, ale výsledky průzkumů volebního potenciálu vládních pol. stran a hnutí jsou defacto jen o málo nižší, než volební potenciál parlamentních i neparlamentních opozičních stran a hnutí. Jsem přesvědčen, že současní voliči již spojují svoji spokojenost s životem v ČR i s politikou EU vůči ČR.

Vycházím tedy z toho, že občané budou neupřímně a proti svému názoru volit i kandidáty vládních koaličních stran a hnutí i přes to, že s jejich politikou nejsou spokojeni . No a nebo jsou už lidé tak zdevastováni svým nekvalitním způsobem života, že se bojí říci svůj názor, protože veřejně známý je názor většiny, který je velmi kritický k současné vládě a dokonce pamětníci mluví o nejhorší vládě co pamatují.

Takže nám všichni politici v ČR dovolte, abychom zcela upřímně volili ty kandidáty politických stran a hnutí, kteří dlouhodobě volají po reformách unijní Evropy a chtějí tak zachránit národní evropské státy, aby se rozvíjely ku prospěchu a lepších životů naší budoucí generace.

Takže volme kandidáty jen všech opozičních parlamentních a neparlamentních politických a společenských stran a hnutí.

Ať opět začne vzkvétat talentovaná demokratická Evropa.

VM z KV

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz