Hlavní obsah

Ursula von der Leyenová slaví, občané Evropy pláčou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Země Evropské Unie a EU samotná budou muset udělat zásadní právní kroky, aby národní a evropské volby byly odrazem skutečných potřeb a tužeb občanů Evropy. Vždyť není v demokracii myslitelné, aby výsledky voleb neurčovaly směrování zemí Evropy.

Článek

V celém předvolebním období jsme se všude ve 27 zemích EU setkávali s velkou kritikou zaostávání Evropy v mnoha oborech lidské činnosti , které způsobují mj. drahé programy Green Dealu, ilegální migrace, zbytečné evropské dotace, které bohužel rozbíjejí základní přednosti tržní ekonomiky a dokonce ani necílí na konvergenci , což je sbližování životní úrovně lidu EU. Tento velmi důležitý programový bod EU není v mnoha zemích naplňován a dokonce mnohde dochází ještě k většímu rozdílu mezi životními úrovněmi chudých a bohatých zemí.

V předvolebním období do EP došlo k mnoha zásadním kritikám některých cílů EU a výsledky těchto evropských voleb také ukázaly, že voliči nechtějí EU federální, že nechtějí Green Deal v současné podobě, že nechtějí v ilegální migraci pokračovat tak, jak určuje Evropským parlamentem přijatý Migrační pakt s 10 000 stránkami, na kterém pracovali stovky diplomatů a úředníků z EU více než 8 let. Z těchto zmiňovaných kritik vycházelo i ústy některých představitel států EU tvrzení, že Ursula von der Leyenová není dobrou vůdkyní Komise, která by měla být jako vrcholné úřednické centrum EU nápomocno Radě předsedů vlád a prezidentů a také Evropskému parlamentu v jejich práci. Ursula von der Leyenová naopak se svým týmem komisařů, vytvořila z EK rozhodující výkonnou složku, kdy její výstupy činnosti v podobě evropských zákonů jen schvalují ER a EP, což jí osobně dává velkou politickou sílu a moc na směrování EU. Podle měřitelných výsledků za uplynulé pětileté období vlády EK v čele s Ursulou ,však Evropa zaostává a ztrácí zejména v hospodářské oblasti a v rozvoji vývoje nových technologií. Proto nerozumím tomu, proč europoslanci zvolili opět do čela EK onu německou ženu, která nebyla úspěšná ani v předchozím období, kdy vykonávala ve vládě kancléřky Angely Merkelové významnou funkci ministryně obrany SRN.

Zde by bylo vhodné sdělit můj názor, že Angela pozváním 1 milionu migrantů do Německa, zahájila období trvale se zhoršující bezpečnosti na území SRN , kde místní obyvatelé již mnohdy nemají ve svých městech a obcích volný přístup tam, kde mají muslimové uzavřená ghétta . Nechci zde uvádět roční náklad na jednoho migranta , který sdělila na předvolební besedě do europarlamentu dnešní europoslankyně za Koalici Přísaha a Motoristé Nikola Bartošek v Karlových Varech. Náklady na ilegální migraci drtí i v bohatém Německu sociální účty spolkových zemí . Je třeba také říci, že hlavní osobou, která prosadila do funkce šéfky EK Ursulu von der Leyenovou byla Angela Merkelová. Lze tedy konstatovat, že obě jmenované vrcholné političky SRN postupně přivádějí nejen občany Německa, ale i občany sedmadvacítky EU do období odklonu od prosperujících ekonomik .

Je také třeba přiznat, že na tom má i svůj podíl válečný konflikt na Ukrajině, ale přesto lze říci, že uvedené světové političky svojí mnohdy nevysvětlitelnou politikou nepřinesly trvalý růst životních úrovní občanů EU .Ani perspektivy Evropy nejsou nikterak příznivé. Proto je velice zarážející znovuzvolení Ursuly do čela EK a to, že ve svém projevu v EP sdělí, že se bude snažit zvýšit konkurenceschopnost EU je velice populistické a v současné době to nemá žádné racionální jádro. Já osobně již Ursule von der Leyenové nevěřím a zajisté nejsem sám. Dokonce si myslím, že těch 401 hlasů pro její zvolení jsou politici, kteří takto volí jen z hlediska potřeb jejich frakcí, a že tedy jejich mandát od voličů opět neplní .

Chci při této příležitosti vyzvednout jednání europoslanců několika zemí Evropy vč. ČR -ANO+koalice Přísaha a Motoristé sobě, kteří vytvořili novou politickou frakci v Evropském parlamentu a sice Patrioti, která programově přesně kopíruje základní změny politiky EU . Možné změny unijní politiky jasně vyjádřili ve volbách jejich voliči.

Můj poslední článek v Seznam.Médium.cz jasně říká, že výsledky evropských voleb do Europarlamentu nebyly spravedlivě a tedy v souladu se zájmy voličů oceněny již v prvním hlasování EP , kde velice kritizovaná a defacto neúspěšná Ursula von der Leyenová byla opětovně zvolena do čela EK, tedy do čela nejdůležitějšího úřednického centra, které si bohužel za její předcházející šéfovské mise vybudovalo i silnou politickou pozici v EU.

Z toho všeho mi vyplývá, že se volby do EP nemusely vůbec konat, protože jejich výsledky nevzali evropští politici v úvahu a nadále se bude EU podílet na politickém i hospodářském rozvratu krásného a milého Evropského kontinentu jen proto, že se současná politická garnitura Evropy chlubí svou jednotností k válce na Ukrajině a svojí jednotností k realizaci programových cílů EU započatých již v minulém volebním období.

Závěrem mi tedy dovolte napsat můj návrh na komplexní změnu volebních zákonů ve všech národních volbách, ale i ve volbách do EP, kde je pro další prosperitu Evropy a jednotlivých Unijních států životně důležité uzákonit volební povinnost. Tímto ústavním opatřením ,totiž dojde k tomu, že výsledky voleb budou znát většinový názor voličů a bude tedy podstatně jednodušší prosadit i do vládních a unijních programů většinová přání populací. Na druhou stranu bude defacto nemožné, obrátit výsledky voleb do vládních a unijních programů tak, aby nereflektovaly výsledky voleb tak, jak se tomu nyní stalo v EU.

Děkuji mým čtenářům, kterých dle statistik Médium.cz jich bylo cca 2000, což je velmi málo, ale s ohledem na mé spíše kritické názory k současné vládě v ČR a v EU jsem byl redakcí zařazován do zadních pozic, kam se již málokterý čtenář propracuje. Moji čtenáři byli Ti, kteří mě znají a jsou ochotni si mé články najít.

Hezké dny, týdny, měsíce a roky.

Ing. Vladimír Meinhardt z Karlových Varů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz