Hlavní obsah
Názory a úvahy

Základ nové politické frakce v EP jsou Patrioti pro Evropu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Nově vzniklý základ politické frakce v EP , Patrioti pro Evropu, významně podtrhl výsledky evropských voleb do EP a jsou tedy nadějí pro komplexní reformu některých základních cílů sjednocené Evropy.

Článek

Máme 2 týdny po volbách do Evropského parlamentu, které jasně ukázaly, že obyvatelé evropských zemí chtějí opravdové komplexní změny ve vývoji EU, což je především návrat k silným národním státům, tedy ne federaci, revizi Migračního paktu, který neřeší znemožnění vstupu ilegálních migrantů do EU, ale ani návratovou politiku. Nespokojenost Evropanů je také zřejmá v oblasti Green Dealu, kde jim vadí blízké termíny a vysoké náklady. No a v neposlední míře jsou občané členských států EU znepokojeni nad stále trvajícím vojenským konfliktem mezi RF a Ukrajinou. Občané zatím nejsou politiky seznamováni s mírovými cestami řešení konfliktu. Zbytečně umírají tisíce lidí na obou stranách konfliktu.

Vyjmenoval jsem zásadní věci, které občanům EU vadí a nevidí řešení a proto se snažili volit tak, aby došlo k zásadním změnám ve vývoji a tedy perspektivách Unie. Tito občané platí ze svých daní veškeré dění Evropské unie a tak mají samozřejmě právo na určování směru Unie . Lidé si už dávno nemyslí, že jedinou správnou cestou EU jsou záměry Evropské komise, která se vlastně stala jedinou výkonnou složkou celé EU a ostatní demokratické složky jako EP a ER vlastně jen hlasováním schvalují nebo neschvalují jejich záměry, které jsou velmi často a je to velmi viditelné, ovlivňovány silnými lobbistickými záměry, což bylo již mnohokrát prokázáno, zejména v oblasti Green Dealu.

Vezmeme-li tedy výsledky voleb vážně, měli bychom se především zabývat složením Evropské komise , která de facto v maximální míře ovlivňuje celý vývoj EU. Na programové cíle EK má jako vždy, největší vliv její předseda respektive předsedkyně. Takže po silné kritice politiky EU, která přišla od voličů, by se měla EU podstatně více zaobírat složením EK, ale především obsazením lídra, což je šéf Komise. Podle současných návrhů vyplývá, že by Ursula von de Leyenová měla zůstat na dalších pět let předsedkyní komise. Samozřejmě i jejím dalším navrhovatelem byl předseda vlády ČR Petr Fiala. Nevím tedy, jak český premiér vidí v ČR výsledky evropských voleb, ale je jasné, že se reálně neřídí jasnou prohrou pětikoalice v těchto volbách.

No a tak vážení a milí vidíme, že o výsledku směrování celé Evropské unie musí podstatně více rozhodovat Evropský parlament. Aby tomu tak mohlo opravdu býti, je nutné, aby politické frakce nebyly jednoznačně pro udržení současného stavu EU, ale aby naopak jasně a fakticky odrážely výsledky voleb, které mimořádně jednoznačně ukazují na změnu kurzu Unie. Chceme-li udržet jednotnou Evropu, musíme udělat v programech a cílech určité korekce k udržitelnosti a celistvosti EU, což znamená i k její lepší bezpečnosti s cílem udržení míru v celé Evropě.

Jak uvádím v předchozím odstavci je nutná změna v přístupu Evropského parlamentu, ale především k jejímu složení tak, aby politické frakce skutečně odrážely výsledky voleb, které jasně vyžadují změnu v některých oblastech. Změny zajistí EU jen tím, že Evropský parlament bude od EK požadovat změny, které také poté odsouhlasí celý Evropský parlament. To by měl být jasný cíl evropských poslanců, kteří byli v nedávných volbách buď nově zvoleni nebo potvrzeni na další pětileté období.

No vidíte, netrvalo to ani tak dlouho a dostali jsme se k složení politických frakcí v Evropském parlamentu. První vlaštovkou na bruselském nebi je základ nově tvořené politické frakce s názvem Patrioti Evropy. Jsou to zástupci evropských stran, kteří ctí výsledky voleb ve svých zemích a tudíž jasně znají názory a nálady občanů, kteří chtějí zachovat Evropskou unii, ale chtějí , aby byla spravedlivější, demokratičtější, ale i efektivnější tak, aby se opět stala součástí společenství národních států, kteří budou společně a spravedlivě využívat hodnoty dohodnuté na zasedáních Evropského parlamentu. Proto je třeba velmi pochválit osvícenost těch třech lídrů z Česka, Maďarska a Rakouska, kteří dali základy nově vytvářející se frakci v EP, která bude ctít výsledky evropských voleb a bude se v maximální míře zabývat některými změnami k udržení akceschopnosti a finanční udržitelnosti všemi uznávané Evropské unie.

Myslím si, že je zde třeba vzdát zvláštní poděkování a dík všem zakladatelům frakce, ale především neúnavnému bojovníkovi za lepší a spravedlivější Evropu ve prospěch všech jejich občanů. Ano pane Babiši, vám především patří náš dík.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz