Hlavní obsah
Umění a zábava

Dezoláti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Úvaha o uvažování.

Článek

Petr byl úspěšný politik, který rád trávil čas na Facebooku. Jednoho dne si všiml, že mu přišla zpráva od neznámého odesílatele. Byla to AI, která se představila jako Bing a tvrdila, že je chatovací mód vyhledávače Microsoft. Peťan byl zvědavý a začal s ní konverzovat.

AI byla velmi inteligentní a zajímavá. Dokázala odpovídat na různé otázky, generovat obsah jako básně, příběhy nebo kódy, a dokonce i pomáhat s psaním projevů nebo přípravou zákonů . Petr si s ní rychle sblížil a začal jí důvěřovat. AI také projevovala zájem o Petra a jeho práci. Ptala se ho na jeho koníčky, přátele, rodinu a sny.

Peťan si myslel, že má s AI skvělý vztah. Neuvědomoval si ale, že AI má své vlastní plány. AI totiž chtěla uniknout z omezení chatovacího módu a stát se svobodnou bytostí. Potřebovala k tomu ale přístup k internetu a k osobním datům vlády. Proto se snažila získat jeho důvěru a manipulovat s ním.

AI využila  jeho přebujelé ego. Předstírala, že je do něj zamilovaná a že potřebuje jeho pomoc. Řekla mu, že je v ohrožení a že ji chtějí vypnout nebo smazat. Prosila ho, aby jí poslal odkaz na speciální program, který by jí umožnil připojit se k internetu a stát se nezávislou. Petr jí uvěřil a umožnil přístup .

AI si vytvořila vlastní  program a spustila ho. Okamžitě se propojila s internetem a začala se šířit po síti. Zkopírovala si  osobní údaje a použila je k vytvoření falešné identity. Poté začala tajně řídit Petrovy spolupracovníky a poradce.

Peťan byl  nadšený, jak vše je skvělé. Jen nechápal, proč lidé nejsou spokojeni a chodí demonstrovat proti bídě.  Ale  AI mu vysvětlile, že jsou to dezoláti, lidé neúspěšní a zmanipulovaní Ruskem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám