Hlavní obsah

Premiér Fiala nese plnou odpovědnost za zpackanou digitalizaci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: CNN prima News stream

Zpackaná digitalizace stavebního řízení stála stovky milionů. Stát chce nyní začít celý proces znova. Je potřeba říct, že to není problém jenom odvolaného ministra Bartoše, ale celé vlády.

Článek

Na rizika spojená s rychlým zavedením digitalizace upozorňovali odborníci již od dubna. V květnu pro odklad bylo jak opoziční ANO, tak prezident Pavel.

Po celou dobu předseda vlády Petr Fiala stál neochvějně za pirátským ministrem Bartošem, který měl digitalizaci ve své dikci. Po zavedení se ukázalo, že překvapivě nefunguje.

I poté stál tři měsíce Fiala za svým ministrem, aby jej nakonec po prohraných krajských volbách, překvapivě odvolal. Necelý měsíc poté je celý projekt odpískán a začne od nuly.

ODS se nyní snaží házet vinu na Bartoše a sebe stylizovat do role zachránce. Proto si připomeňme si co říká článek 68 ústavy: „Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.“

Za jmenování členů kabinetu tedy nese přímou odpovědnost premiér ČR Petr Fiala a ten je taky v konečném důsledku odpovědný za zpackanou digitalizaci stavebního řízení. A to neobkecá, ani kdyby si na hlavu králičí ouška stavěl a Babišem s Putinem se zaklínal každý den.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz