Hlavní obsah
Sport

Procházka vs. Pereira 2: Odplata se blíží!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license

Nejlepší český MMA zápasník počítá hodiny do svého (dalšího) životního zápasu. V kleci se představí již v noci z 29. na 30. června v magické T-Mobile Aréně v Las Vegas.

Článek

Jiří „BJP“ Procházka, český bojovník smíšených bojových umění, se narodil 14. října 1992 v Jihomoravských Hostěradicích. Svou profesionální kariéru zahájil v roce 2012 a rychle si získal pověst jednoho z nejnadějnějších bojovníků. Jeho úspěchy v organizacích jako GCF a Rizin mu otevřely dveře do nejprestižnější organizace MMA, UFC.

Zápasy v UFC

1) vs. Volkan Oezdemir

Procházka v UFC debutoval 11. července 2020 na turnaji UFC 251 proti Švýcarovi Volkanu Oezdemirovi. Zápas skončil vítězstvím Procházky ve druhém kole knockoutem, což mu okamžitě vyneslo pozornost fanoušků i odborníků.

2) vs. Dominick Reyes

Ve druhém zápase českého bijce konfrontoval Dominick Reyes. Ve druhém kole Procházka zasadil Američanovi brutální KO loktem z otočky a za své představení si vysloužil ocenění nejlepšího výkonu i zápasu večera.

3) vs. Glover Teixeira

Po výborných výkonech bylo zřejmé, že Jiří Procházka míří v nejprestižnější organizaci velmi vysoko. A nebylo tomu jinak. Na galavečeru UFC 275 dostal příležitost porvat se o titul. V cestě mu však stál Glover Teixeira. Zarputilý Brazilsko-americký bojovník v zápase Procházku převyšoval a mířil za obhajobou pásu. Jenže to by nesměla přijít poslední minuta zápasu. Českému zápasníkovi se podařilo dostat Teixeiru na zem, nasadit rear-naked choke a 28 sekund před koncem přinutil Brazilce odklepat. Tento dramatický zápas byl označen za jeden z nejlepších titulových soubojů v historii. A Jiří Procházka se stal prvním českým bojovníkem, který získal titul UFC.

Zranění

V dalším zápase se měl BJP utkat v odvetě s Gloverem Teixeirou. Zápas znovu sliboval strhující podívanou a fanoušci po celém světě se na něj s nadšením těšili. Bohužel si Procházka v přípravě poranil rameno a duel musel být pouhých pár dní před jeho termínem zrušen. Místo aby se držel titulu a čekal na uzdravení ukázal Jiří mentalitu šampiona. Dobrovolně se vzdal pásu a uvolnil tak cestu dalším bojovníkům v divizi. Jeho sportovní duch a pokora sklidily respekt u fanoušků i soupeřů.

4) vs. Alex Pereira

Jiří Procházka se po zotavení ze zranění vrátil do oktagonu, aby znovu pokořil vrchol polotěžké váhy UFC. Jeho cestu za titulem mu však tentokrát zkřížil obávaný Brazilec Alex „Po Atan“ Pereira. Pereira od diktoval tempo zápasu. Jeho tvrdé údery a agresivní styl tlačily Procházku do defenzivy. V dramatickém závěru druhého kola Pereira zaskočil Procházku tvrdým levým hákem, který ho poslal k zemi. I když se Procházka pokoušel v zápasu pokračovat, Pereira nepolevil, a sérií dalších úderů donutil sudího k (dle mnohých názorů předčasnému) ukončení zápasu. Pro Procházku to znamenalo první porážku v MMA kariéře a konec impozantní série 12 vítězství v řadě.

5) vs. Alexandar Rakič

V důležitém, a zatím posledním, zápase se Jiří Procházka utkal se Srbem Alexandarem Rakičem. Bitva pro českého bijce nezačala dobře. V prvním kole měl jasně navrch Srb a Procházka jen díky své odolnosti a výborné fyzičce první kolo přečkal bez výraznější újmy. Do druhého kola již Rakič nastoupil pasivněji a Procházka toho dokázal využít. Zariskoval a často se bez krytí pouštěl se soupeřem do přestřelek. Ve třetí minutě druhého kola se hostěradickému rodákovi podařilo trefit Rakičovu hlavu a poslat ho na zem kde následně Srba bez respektu ukončil.

6) vs. Alex Pereira 2

V mezičase dokázal Alex Pereira uhájit titul a následně kývnul na výzvu Jiřího Procházky k odvetě. Tato další napínavá bitva a pokračování příběhu nejlepšího českého MMA bojovníka nás čeká již za pár hodin - v neděli 30. června v brzkých 6:00 ráno.

Anketa

Dokáže Jiří Procházka získat zpět titul šampiona?
Ano
75 %
Nevím
12,5 %
Ne
12,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám