Hlavní obsah
Cestování

Dračí skály u Rejštejna

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VP

Dračí skály z Klostermannovy vyhlídky u Srní

Pokud máte rádi skalní scenérie, užijete si pohled na skalní útvar Dračí skály nad břehem údolí Otavy nedaleko Rejštejna. Úplně nahoru se ale nepodíváte, protože leží v I. zóně Národního parku Šumava.

Článek

Dračí skály jsou skalním útvarem s pozoruhodnými skalními útesy vyčnívajícími nad silnici vedoucí na Modravu i nad řeku Otavu. Tyčí se do nadmořské výšky 789 metrů. Zajímavostí je pamětní kříž na místě, kam chodil sedávat spisovatel Karel Klostermann i spisovatelka Marie Malá. Ti Šumavu milovali a promítali do svých děl.

Dříve se Dračím skalám říkalo také Medvědí a v 16. století je místní označovali jako Čertova skála.

Toto úžasné místo jste mohli vidět v kriminálním seriálu Policie Modrava s názvem dílu Případ u Dračí skály.

Tras ke skalám je více a záleží jen na vašem rozhodnutí, jak dlouhá cesta bude. Z Rejštejna po červené turistické značce údolím Otavy je to asi šest a půl kilometr. Z Čeňkovy Pily přes Svojše necelé tři kilometry. Nejkratší cesta je přímo z vesničky Svojše, hned za vsí je studánka a dále pokračujeme lesní cestou do mírného kopce okolo několika větších i menších kamenných útvarů.

V zájmu ochrany přírody až na skály není umožněn vstup, ale okolí je nádherné a stojí za návštěvu. Nejlepší výhled na skály je v tomto případě z Klostermannovy vyhlídky u Srní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz