Hlavní obsah

Ježíškova cesta na Božím Daru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VP

Ježíškova cesta je krásně udělaná naučná stezka pro děti okolím nejvýše položeného města ve střední Evropě, kterým je Boží Dar v Krušných horách.

Článek

Zeptali se Vás někdy děti, kde bydlí Ježíšek? Možná ani vy nevíte, že na Božím Daru vyřizuje i svou poštu. Vydejte se po jeho stopách na naučné stezce Ježíškova cesta, která má dva okruhy.

V infocentru Boží Dar si každý den můžete vyzvednout Ježíškův zápisníček a mapy k cestě. Tady také začíná naše stezka. Kratší okruh je dlouhý necelých šest kilometrů se 7 zastávkami a celý okruh má skoro 13 kilometrů dohromady se 13 zastávkami. Na zastávkách se seznámíte s našimi tradicemi i přírodou. Celou stezkou nás provede Ježíšek, pomocníci z jeho světa a pohádkové postavičky v malebné přírodě Krušných hor. Na stezce potkáváte malé dřevěné domečky s úkoly a otázkami pro malé i velké. U každého domku je i atrakce pro zabavení dětí jako třeba kladina, houpačka, prolézačka, okouzlující postavičky a zvířata ze dřeva. Odpovědi na tyto úkoly si děti nebo s pomocí dospělých píší do zápisníčku. A po zdolání zábavné stezky nezapomeňte odevzdat vyplněný zápisníček v infocentru a za odměnu dostanete Ježíškovo razítko a malou drobnost.

Ježíškova pošta je na Božím Daru od roku 1994. Každý návštěvník bez rozdílu věku může nechat své přání ve speciální poštovní schránce celoročně nebo zaslat na poštu Boží Dar. Za to Ježíšek rozešle v prosinci přáníčko se speciálním vánočním razítkem.

Foto: VP

Ježíškova pošta

Ježíškova cesta je otevřena po celý rok, je bezbariérová a klidně si udělejte procházku i s pejskem na vodítku. Nezapomeňte si tužku na vyplňování zápisníčku. V zasněženém období vezměte i sáňky nebo boby, na malém okruhu jsou upravené cesty, jen tolerujte i okolní běžkaře, kteří tam mají také svou trať.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám