Hlavní obsah
Cestování

Naučná stezka Bijadla

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VP

Stezka s přírodovědnou a zemědělskou tematikou se zvířecími výběhy nacházející se v areálu bývalého zemědělského družstva u obce Merklín na jižním Plzeňsku.

Článek

Tento výlet je spíše minizoo a výstava zemědělské techniky a je skvělý pro rodiny s dětmi. Otevřeno je pouze o víkendech a po předchozí domluvě, stezka je bezbariérová a vstup je zpoplatněn.

Pro tuto stezku byly zrekonstruované chátrající budovy a haly pro chov zvířat. V těchto prostorách se nachází expozice o přírodě, zvěři a myslivosti (třeba preparovaná zvěř nebo vzorky dřevin).

Ve venkovních výbězích zahlédneme živou zvěř české přírody jako jeleny, daňky, muflony, divočáky, divoké ptactvo a králíky.

V dalších budovách uvidíme expozice zemědělství a starých řemesel. K vidění jsou původní řemeslné a zemědělské nástroje, stroje a povozy.

Nabízí zde prohlídku s průvodcem. Přístupné je také sociální zařízení a občerstvení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám