Hlavní obsah
Cestování

Návštěvnické centrum a vlčí výběh Srní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VP

V centru se seznamujeme se životem vlků a dalších šelem Šumavy. Stezka představuje stopy šelem a šumavské druhy rostlin a stromů.

Článek

Placené parkoviště je přímo u návštěvnického centra, kde je expozice života vlků a jejich soužití s člověkem. Součástí areálu je dětské hřiště, posezení a vlčí výběh s vyhlídkovou lávkou. Pro pohybově omezené lidi je určené parkoviště výš s kratší a bezbariérovou trasou na lávku. Na stezku nesmí psi, ale jsou pro ně připraveny kotce u centra.

Návštěvnické centrum je energeticky pasivní dům a energie se získává z obnovitelných zdrojů. Můžeme tady sledovat na kamerách pohyb ve vlčím výběhu.

Vlčí stezka je přibližně 2 kilometry dlouhá procházka lesem a je na ní 5 informačních tabulí. Uprostřed vede dřevěná lávka, která měří 300 metrů. Na lávce je informační tabule o komunikaci mezi vlky. Doporučuji dalekohled na sledování vlků, protože byli vidět z velké dálky.

V posledních letech se vlci vrací do volné přírody. Smečky vlků jsou i na Šumavě. Vlčí smečka je jako rodina s rodiči a dětmi i několika generací. Vlci jsou skvělí lovci, jsou velmi inteligentní a rituální.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz