Hlavní obsah
Cestování

Z Modravy na Tříjezerní slať s kočárkem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VP

Tříjezerní slať

Na procházku z Modravy šumavskou přírodou podél Roklanského potoka na Tříjezerní slať v klidném tempu je třeba přibližně dvě hodiny času.

Článek

Z obce Modrava jsem se vydali okolo pivovaru Lyer po prašné cestě k dřevěnému mostu přes Roklanský potok. Následně jsme navázali na asfaltovou cestu, která nás krásnou přírodou s velikým množstvím motýlů a vážek dovedla na rozcestí, kde jsme se dali strmou cestou nahoru k Tříjezerní slati. Cesta sloužící jako cyklostezka a potkali jsme i auta, tak je vhodné se mít na pozoru a hlídat děti i psi. Nahoře u cíle cesty je přístřešek na odpočinek a svačinku.

Rašeliniště je sjízdné kočárkem po dřevěném chodníčku, ale je to tam úzké, při velké návštěvnosti doporučuji kočárek odstavit na začátku stezky u informační mapy.

Stezka Vás dovede k velkému rašelinovému jezírku, další 2 nebyla v červenci vidět díky zarostlé vegetaci. Na stezce jsou informační tabulky s mnoha druhy rostlin včetně brusinek a borůvčí. Zpět se dá jít méně strmou cestou od rašeliniště vpravo a nebo opět z kopce, kde jsem syna držela v kočárku, protože jinak by dovolená skončila hned na začátku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám