Hlavní obsah
Cestování

Kde se bere med? Letní zážitkové prohlídky na včelí farmě na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vysočina Tourism

Včelařka: Včelí farma Nosek

Mnoho farem na Vysočině nabízí zážitkové prohlídky. Včel se bát nemusíte, program i interaktivní prohlídky probíhají ve voňavých a chladných prostorách stodoly, kde se med zpracovává a prostředí je naprosto bezpečné.

Článek

Jednu z takových farem jsme v rámci tématu Venkov na Vysočině navštívili. Jak to vše probíhá?

Program nabízí i nevšední příležitost ochutnat domácí medovník nebo medové placičky s ořechy, limonádu s léčivou ovčelenou vodou a letošní novinku domácí medovou zmrzlinu s karamelem. Zájemci také mohou vyzkoušet blahodárné účinky medových zábalů na ruce.

Na farmě si můžete koupit nejenom čerstvý letošní med a medovinu, ale i specialitu „Eliščiny medové placičky“, které jsou od roku 2012 držiteli značky „VYSOČINA - regionální produkt“.

Foto: Vysočina Tourism

Včelařství

Novinkou letošních programů je možnost podívat se do apidomku – bezpečného léčivého domečku se včelami, které vidíte, slyšíte, cítíte vůni úlu, ale nepřijdete s nimi přímo do stylu. Apidomek je od jara do podzimu také možné využít k přespání.

Prohlídky v letošním roce se na této farmě nabízí i ve francouzštině a angličtině.

Farma Nosek se v letošním roce zapojila i do projektu Prázdniny na venkově a získala ocenění kvalitního zážitkového programu „Zážitky na venkově“.

... a na závěr:

Včelí farma Nosek

Foto: Včelí farma Nosek: Vysočina Tourism

Včelí farma Nosek

Tajemství kvality našeho medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů. Luboš Nosek začal včelařit se svým otcem už jako malý. Z koníčku se během let stala práce na plný úvazek. V současnosti se stará o 150 včelstev a každý rok odchovává další.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz