Hlavní obsah
Cestování

Na větvi, posedu, na vodě nebo ve vzduchu: netradiční ubytování na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vysočina Tourism

Vysočina - ráj glampingu! Užijte si komfort přírody. Zůstaňte v ubytování ve stylu, kde se stýká divoká krajina s pohodlím. Zapomeňte na ruch města a objevujte oázu klidu.

Článek

Pokud milujete přírodu, ale zároveň máte rádi trochu komfortu a nechce se vám na výletech spát ve stanu, můžete vyzkoušet některé z ubytování, které jsou přímo součástí okolní krajiny. Zapomenete na chvíli na ruch města, vstoupíte do přírodní oázy, ve které není wifi a obrazovka počítače, ale čeká vás spousta opravdových obrazů v tom nejlepším rozlišení: nebe plné hvězd, sluneční paprsky mezi větvemi stromů nebo vodní hladina bičovaná kapkami deště. Užijte si víkend v přírodě a staňte se její součástí a pozorovatelem. Vysočina se díky své krásné divoké přírodě stává rájem pro milovníky glampingu, tedy kempování v přírodě ovšem se všemi výhodami, které nabízí ubytování v hotelu či apartmánu.

Hidden Retreat: sauna v soukromém lomu

Foto: Vysočina Tourism

Glamping

V areálu zatopeného lomu u Lipnice nad Sázavou pluje malá dřevěná chatička se saunou a střešní terasou. Zdejší přírodní wellness, které se nachází v náručí barevných skal, nabízí jedinečný zážitek v srdci přírody. Po odpočinku v sauně pokračujte do relax zóny, která je součástí plovoucího pontonu. Z ochozu můžete skočit rovnou do ledové vody. Ubytování budete v tinyhousu, která vám zajistí veškeré pohodlí. Čeká zde na vás velká postel, zařízená kuchyňka, vyhlídková terasa nad lomem s grilem, Hot Tub, a především unikátní plovoucí sauna. Plující objekt navrhli architekti z Ateliéru Hra v pražských Nuslích.

Rocksky house: Ve dne mezi stromy, v noci pod hvězdami

Designový lodní kontejner, který se nachází na dohled od hradu Lipnice, je vybavený celou spoustou detailů, díky kterým posouvá zážitek z glampingu na další úroveň.

Jak říkají autoři, je zde spousta funkčních rekvizit, které nutí každého, kdo vstoupí dovnitř přemýšlet a podněcují chuť něco vytvořit. Uvnitř je starý funkční psací stroj, předválečný dalekohled, Polaroid, repráček Marshall. Všechno, co nějakým způsobem odkazuje do historie, ale zároveň se dá používat i dnes.

Ve dne člověk žije okolím. Příroda se před očima neustále mění a nabízí neopakovatelné okamžiky, které lze pozorovat přímo z terasy. V noci se Rocksky House promění dle nálady. Chcete sedět uvnitř a dívat se ven, všechno zhasnete a pozorujete hvězdy. Chcete se naopak odříznout od okolí a užít si intimitu, rozsvítíte si uvnitř a LED pásek v ložnici natónujete do barvy, kterou máte rádi.

V chladnějších dnech si přitopíte v kamínkách a relaxujete s praskotem dřeva. V koupelně si užijete obří sprchu s teplou vodou. Samozřejmostí je záchod, lednička, plotýnka, obří postel pro dva a rozkládací gauč. Zkrátka vše, abyste si mohli Rocksky House naplno vychutnat.

Další vizí, na které se již pracuje, je vytvořit z Rocksky House malou observatoř, ve které se můžete stát průzkumníky celého vesmíru. Speciální zařízení pro pozorování a snímání vesmírných objektů se o vše postará za vás. Připojíte ho ke svému mobilu, vyberete mlhovinu, galaxii, Měsíc. Cokoli, na co se chcete zblízka podívat. Po pár minutách získáte fascinující záběry, které jste ještě nikdy v životě sami nepořídili.

Maringotka, kterou postavily tři kamarádky

Maringotka Bonifác leží na kraji rybníka v kraji Vysočina, 9 km od města Pelhřimov. Na 17m2 nabízí komfort uprostřed přírody a naleznete zde vše, co potřebujete k dokonalému odpočinku a budete se tu cítit jako doma. Relaxovat můžete u velkého proskleného okna s výhledem na rybník, nebo venku na terase s hrnkem kávy.

Maringotku Bonifác si postavily vlastními silami tři kamarádky, Kristý, Wendy a Janča. Stavbě svého snu věnovaly 2 000 hodin práce a podařilo se jim vytvořit útulné místo, které je plně funkční.

Posed za humny

Foto: Vysocina Tourism

Netradiční ubytování

Posed se nachází na trase mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou, asi 15 km od dálnice D1. Místo vám bude upřesněno po rezervaci ubytování. Přijďte si užít nezapomenutelnou noc na samotě v přírodě, hned vedle rybníka, kam můžete hned po probuzení skočit. Naordinujte si digitální detox a poslouchejte jen ticho a zpěv ptáků. Minimalistický design vám umožní užít si klidu a nenechat se ničím rušit. Užijte si vůni dřeva, lesa a buďte chvilku tady a teď.

Posed za Humny nabízí ubytování pro 2 osoby, s pohodlnou manželskou postelí a jedinečným výhledem ven do přírody. Samozřejmostí je vybavený kuchyňský kout. Vařit můžete i na venkovním ohništi. Sprchu a WC najdete také venku. Díky solárnímu panelu můžete dobíjet vaše zařízení.

Více tipů na netradiční ubytování najdete na: vysocina.eu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz