Hlavní obsah
Lidé a společnost

Život podle Haliny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Se svolením autora Kája Kulová - ©CARLA photo

Některé věci se dost těžko říkají nahlas. Pomůže, když si je napíšete. Jako třeba moje přání k narozeninám jednomu člověku, kterého mám moc rád.

Článek

Říká se, že život je jako tanec: někdy je rychlý a zběsilý, někdy je pomalý a romantický, ale vždy je plný pohybu a radosti.

Život je tanec: někdy musíte být flexibilní a přizpůsobit se rytmu hudby, někdy musíte být odvážní a vyzkoušet nové kroky, někdy musíte být trpěliví a počkat na správnou chvíli. A hlavně musíte být otevření novým zkušenostem a lidem, kteří vás mohou obohatit.

Nevím, jak vpadla tahle tanečnice do vašeho života. Do mého jako vichřice. Vlastně jsem si celé ty roky říkal, že se její maminky musím zeptat, jak se vlastně narodila, protože to musel být fičák.

Foto: Wizard Michal

Život podle Haliny

Od prvního kroku na svět sem vkročila silná osobnost, která bez uzardění opanovala prostor svým pohledem. A srdcem. A jestli něco přebíráme od svých předků a rodičů, je to vždy naše srdce.

Tenhle sval povídá o našem vztahu k světu více než si myslíme. A to Halčino srdce bylo a je vždy silné a otevřené pomoci všem, kdo tolik štěstí neměli. A na rozdíl od mnoha jiných, našli v něm místo všichni.

Ano, všichni. Najít v životě člověka, který vás bude mít rád, i když pro to vlastně nemá žádný důvod a vy mu ho svým jednáním zrovna mnoho nedáváte, je víc než zázrak.

Foto: Wizard Michal

Život podle Haliny

Řeknu vám takových lidí se držte. Najdete jich v životě jen pár. A dejte jim najevo i svou náklonnost vůči nim. I když to často bereme jako samozřejmost, každé lidské srdce žije hlavně nejen díky lásce, kterou dá, ale taky díky té, kterou dostane.

Halina je pro mě zvěstování toho, že je skvělé dávat. Když přišla na první kurz make-upu a měl jsem možnost ji učit, bavila celou třídu. Její radost byla nakažlivější než covid. Pro mě jako učitele byla výzvou.

Foto: Wizard Michal

Život podle Haliny

Říkal jsem si, co tu ta ženská vlastně chce. Po letech mi došlo, že nejvíc pochopila a vystihla to, co jsem v něm chtěl lidem předávat. Poznání a radost z něj. Když se učíš, uč, když dostáváš, dávej. Ona to naplnila celým životem.

A její schopnost přijít věcem na kloub? Prozkoumávala vždy všechno do posledního detailu a nedala pokoj dokud všechno nepochytila tak, aby byla spokojená. Mimochodem všimli jste si, že z jejich rukou vlastně nikdy nevyšla špatná práce?

A proto byla tak dlouho jedním z pilířů soutěže Mistrovství České republiky v make-upu. Postrach i radost, protože nedala nikomu nic zadarmo. Ale vždycky dala možnost všem, kdo chtěli stát se trochu lepšími. V tom, co dělají i v životě.

Foto: Wizard Michal

Život podle Haliny

A mistra nedělají z člověka tituly a ceny, ale to, že mistrovský je každý jeden jeho kus. Za každou jí opečovanou hlavou či make-upem se můžete vždycky s radostí ohlédnout a potěšit se.

Když nepracuje a nedělá anděla zrovna tomu, kdo to právě potřebuje, tak cvičí, pohybuje se jakýmikoliv způsoby a tančí. Její krásu uvnitř odráží navenek nejvíce tanec. V něm se dokáže stát čímkoliv. Smyslným požitkářem i jemnou a nedostupnou ženou.

Foto: Wizard Michal

Život podle Haliny

Je jako v té masce na prvním obrázku. Všimli jste si, jak vlastně ten někdy jediný obrázek ukáže celý náš život? A Halina v něm ukazuje nás. Byla vždycky zrcadlem všeho kolem ní. A nejenom proto má zrcadel plný salón.

Halina je pro mě vzorem a inspirací. Je to žena, která si protančila svůj život s grácií, odvahou a láskou. A i když to v něm mnohdy nebylo jednoduché, ona pořád tančila a tančí.

Foto: Wizard Michal

Život podle Haliny

Miluj tanec v sobě Halino, a ne sebe v tanci. A my ti budem pořád vděčni za to, s jakou laskavostí a dobrotou nás odmaskováváš až k nám samým.

Protože díky tobě a tvé lásce se můžeme vidět takoví, jací jsme. A toho si moc vážíme. A milujeme tě za to.

Foto: Photo by Kája Kulová - ©CARLA foto

Se svolením autora Kája Kulová - ©CARLA photo

Tvé srdce je chrám, ve kterém se modlí láska, vstoupíš do něj sám, až spadne tvoje maska.

Tak prosím mohu jít? Já odkládá tu masku žití. Je čas s láskou být, dokud se v chrámu svítí.

Přejeme ti všechno nejlepší k narozeninám a doufáme, že budeš tančit v našich životech ještě dlouho a šťastně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz